AVERTIZARE privind DEDEMAN pentru Milioane de Romani din Toata Tara

AVERTIZARE DEDEMAN Milioane Romani Toata Tara

DEDEMAN, cel mai mare lant romanesc de produse de bricolaj, cu zeci de magazine in toata tara in momentul de fata, este in centrul unei avertizari extrem de serioase care vine direct de la o agentie guvernamentala al carui scop este de a proteja romanii de atacurile cibernetice care au loc pe internet.

DEDEMAN are imaginea folosita in cadrul unui atac cibernetic in care sunt utilizate diverse website-uri compromise, prin intermediul lor fiind promovate diverse campanii de investitii si castiguri rapide, insa desigur ca toate sunt doar diverse forme de fraude online folosite pentru a fura banii oamenilor obisnuiti.

Conform avertizarii care vine direct de la autoritatile romane, trebuie sa fim extrem de vigilenti in legatura cu aceste tipuri de atacuri cibernetice, iar asta pentru ca suntem indemnati sa accesam website-uri malitioase prin care sa “investim”, dar prin care de fapt ne cedam datele bancare, si apoi ne pot fi furati banii.

DEDEMAN nu are ce sa faca in aceste situatii decat sa ne recomande sa fim foarte vigilenti, si sa nu cadem in plasa celor care ne vor raul, iar asta pentru ca in final nu vom investi in absolut nimic, si doar vom pierde banii pe care i-am muncit cu greu, asa ca trebuie sa fim extrem de vigilenti vis-a-vis de ceea ce se intampla.

Atenție la conturile sau paginile de social media, în special de pe #Facebook, care propagă campanii frauduloase ce se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație în România. Astăzi am întâlnit câteva site-uri compromise care găzduiau pagini de phishing, dar și conturi de social media, prin intermediul cărora se propagau false oportunități de investiții și câștig rapid în numele DEDEMAN.

DNSC DEDEMAN fac astfel un apel la vigilență și analiză atentă a informațiilor întâlnite în mediul online. Așa cum se poate observa din imagini, atacatorii încearcă să convingă potențialele victime, folosind un text redactat parțial în engleză, dar și în română, să acceseze site-uri frauduloase, promițându-le oportunitatea de a câștiga importante sume de bani pe termen scurt.