Ministrul Apararii Anunta o Hotarare IMPORTANTA privind Armata Romana si Militarii din SUA

Ministrul Apararii Anunta Hotarare IMPORTANTA Armata Romana Militarii SUA

Ministrul Apararii a facut un nou anunt foarte important pentru romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca el aduce in atentia romanilor din intreaga tara in momentul de fata o noua vizita pe care a facut-o la cea mai importanta baza militara din Romania, baza 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu” de la Constanta.

Ministrul Apararii vorbeste despre discutiile avute acolo atat cu militarii Armatei Romane, cat si cu cei al Armatei SUA, in aceasta baza militara aflandu-se cel mai mare numar de militari americani din tara noastra in momentul de fata, fiind si centrul de comanda al tuturor trupelor dislocate acolo.

“Am discutat, astăzi, cu echipa de comandă de la Baza 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu” despre condițiile în care își desfășoară activitatea personalul militar și civil, despre stadiul de derulare a proiectelor de extindere și modernizare a infrastructurii, precum și despre starea tehnicii și echipamentelor din dotare. Pentru mine, în calitate de ministru al Apărării, este esențial să știu cu ce probleme se confruntă militarii români și cu ce pot fi aceștia sprijiniți.

M-am întâlnit, de asemenea, cu echipele de comandă ale contingentelor dislocate la “Mihail Kogălniceanu” și am asistat la un exercițiu de poliție aeriană executat de detașamentul italian. De altfel, “Mihail Kogalniceanu” este mai mult decât o bază militară. A devenit un simbol al felului în care lumea liberă se raportează la evenimentele de securitate care au loc la est de România. Am văzut aici toate condițiile de interoperabilitate pe care trebuie să le îndeplinească forțele care acționează împreună.

Este esențial să aflăm direct de la dumneavoastră care sunt coordonatele principale ale activităților pe care le desfășurați, care sunt problemele cu care vă confruntați și, mai ales, cu ce vă putem sprijini de la nivelul echipei centrale de conducere. Concluziile cu care plec de aici sunt dintre cele mai bune.

Mihail Kogalniceanu este mai mult decât o bază militară, a devenit un simbol al felului în care lumea liberă se raportează la evenimentele de securitate care au loc la est de România. Am văzut aici toate condițiile de interoperabilitate pe care trebuie să le îndeplinească forțele care acționează împreună. Avem aici o atmosferă de exercițiu permanent.

Astăzi am asistat, spre exemplu, la un exercițiu de poliție aeriană executat de detașamentul italian. Am avut discuții cu echipele de comandă ale contingentelor dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu și le-am transmis tot sprijinul nostru, pentru că activitatea de aici presupune asigurarea celor mai bune condiții pentru militarii aliați și pentru militarii noștri”