Comisia Europeana Anunta Mai Mult Ajutor Umanitar pentru Turcia si Siria

Comisia Europeana Anunta Mai Mult Ajutor Umanitar pentru Turcia si Siria

Comisia Europeana a anuntat ca trimite si mai mult ajutor umanitar pentru Turcia si Siria, care au inregistrat aproape 40.000 de morti pana in momentul de fata din cauza cutremurelor care au avut loc in cursul saptamanii trecute, iar din pacate si mai multi oameni au nevoie de ajutor.

Pentru Türkiye: așa cum a subliniat președintele von der Leyen în apelul său telefonic cu președintele Erdogan de ieri, Comisia va mobiliza sprijin suplimentar și va răspunde cererii de asistență a Turciei.

Deja 21 de state membre ale UE și trei state participante la UCPM au oferit un total de 38 de echipe – Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Spania, împreună cu Albania, Muntenegru și Serbia.

În total, 1.652 de salvatori și 105 câini de căutare au fost oferiți de țările europene. Comisia canalizează, de asemenea, asistență din 12 state membre ale UE pentru articole de adăpost de urgență și furnizează unități de locuințe de ajutor din rezerva rescEU găzduită de Suedia, precum și mii de paturi de corturi găzduite de România pentru a fi dislocate în Turcia.

Pentru Siria: Capacitatea europeană de răspuns umanitar oferă ajutor rapid persoanelor afectate de cutremur. Stocurile UE din Italia și Dubai au fost mobilizate pentru a livra provizii de urgență. Include articole precum corturi pentru iarnă, încălzitoare, pături, apă, truse de salubritate și igienă și seturi de bucătărie.

Ajutorul va fi distribuit atât în zonele controlate de guvern împreună cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semiluna Roșie (IFRC), cât și în zonele necontrolate de guvern din nord-vestul Siriei, în cooperare cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). În plus, Comisia analizează oportunități pentru o abordare a echipei Europei, colaborând cu statele membre pentru a mobiliza articole de adăpost din stocurile lor.”