Ministrul Apararii Anunta Romanii Oficiale despre Deciziile de IMPORTANTA Mare privind Razboiul

Ministrul Apararii Anunta Romanii Oficiale Deciziile IMPORTANTA Mare Razboiul

Ministrul Apararii le vorbeste in mod oficial romanilor din intreaga tara despre o masura de mare importanta care este pusa in aplicare in momentul de fata, iar asta deoarece el a hotarat sa participe zilele aceste ala Bruxelles la o reuniune a ministrului de aparare din tarile europene pentru a discuta despre situatia Ucrainei.

Ministrul Apararii explica mai jos de ce este necesara aceasta reuniune in momentul de fata, iar asta pentru ca se va pregati si un pachet de decizii pentru un Summit NATO care va avea loc la Vilnius in cursul lunilor urmatoare, deci de maine vor avea loc discutii foarte importante la Bruxelles privind Razboiul.

“În următoarele zile voi fi la Bruxelles, unde voi participa la Reuniunea Grupului de Contact pentru Ucraina și unde discuțiile se vor concentra, în principal, pe continuarea sprijinului oferit Ucrainei și a stadiului implementării deciziilor adoptate la Summit-ul Alianței de la Madrid, din iunie 2022. De asemenea, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO vom analiza evoluțiile de securitate, marcate de războiul de agresiune dus de Rusia în Ucraina, la un an de la declanșarea acestuia.

La Reuniunea Grupului de Contact pentru Ucraina, care se va desfășura în prima parte a zilei de marți, 14 februarie, ministrul Angel Tîlvăr va fi însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. Reuniunea miniștrilor aliați ai apărării se înscrie în calendarul curent și se va concentra, în principal, pe discutarea continuării sprijinului oferit Ucrainei și a stadiului implementării deciziilor adoptate la Summit-ul Alianței de la Madrid, din iunie 2022.

Si in perspectiva pregătirii pachetului decizional pentru Summit-ul NATO de la Vilnius, care va avea loc în vara acestui an. Reuniunea ministerială va debuta în seara zilei de 14 februarie cu o sesiune informală de lucru dedicată evoluțiilor de securitate, marcate de războiul de agresiune dus de Rusia în Ucraina, la un an de la declanșarea acestuia.

Sesiunea îi va avea ca invitați pe miniștrii apărării din Suedia, Finlanda și Ucraina și pe Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate. Miercuri, 15 februarie, sesiunea de lucru a miniștrilor apărării se va concentra pe agenda de descurajare și apărare, din perspectiva pregătirii pachetului de decizii al Summit-ului NATO de la Vilnius.

Fiind prezentat stadiul dezvoltării planurilor, structurii de forțe și a aranjamentelor de comandă și control. De asemenea, în cadrul acestei sesiuni vor fi discutate și aspecte referitoare la împărțirea echitabilă a responsabilităților la nivelul aliaților și modalitățile de consolidare ale Angajamentului pentru Investiții în Apărare/DIP post- 2024.”