Ministrul Educatiei Confirma IMPORTANTELE Masuri care vor Intra in Vigoare pentru Scoli

Ministrul Educatiei Confirma IMPORTANTELE Masuri Intra Vigoare Scoli

Ministrul Educatiei confirma in mod oficial foarte importantele masuri care vor intra in vigoare pentru scolile din toata Romania, dar si elevii care urmeaza cursurile unitatilor de invatamant, iar asta pentru ca explica fleul in care consortiile vor primi avizui de constituire de la institutia Guvenrului Romaniei, daca o vor cere.

Ministrul Educatiei a publicat in procedura de transparenta decizionala un ordin special prin care descrie ceea ce se va intampla cu aceste consortii pentru invatamant dual, iar asta deoarece ele sunt o premiera pentru Romania, si modul in care se infiinteaza, si functioneaza, trebuie discutat public inainte de implementare.

“Consorțiile constituite conform prezentei metodologii solicită Ministerului Educației avizul de constituire. Consorțiul va avea structuri de conducere și un secretariat, cu responsabilități bine definite. În vederea obținerii avizului menționat la alin. (1), Consorțiul depune în format letric sau transmite electronic la Ministerul Educației, o cerere, conform modelului prezentat în Anexa 3, care face parte integrantă din prezenta metodologie, însoțită de următoarele documente.

Contractul de parteneriat încheiat pentru constituirea Consorțiului, cu stabilirea rolurilor tuturor partenerilor; Documente care atestă îndeplinirea criteriilor de evaluare a Consorțiului, așa cum sunt precizate în Anexa 1 la prezenta metodologie. În cazul depunerii/ transmiterii în format letric, cererea de acordare a avizului de constituire a Consorțiului pentru învățământ dual.

In original, este însoțită de documente în copie certificată „conform cu originalul”, iar în cazul transmiterii în format electronic (la adresa de e-mail consortii.dual@edu.gov.ro), atât cererea de acordare a avizului de constituire a Consorțiului pentru învățământ dual, cât și documentele care atestă îndeplinirea criteriilor de evaluare sunt semnate electronic.

Din Contractul de parteneriat sau din celelalte documente anexate cererii de acordare a avizului de constituire a Consorțiului pentru învățământ dual, trebuie să rezulte îndeplinirea tuturor criteriilor de evaluare a Consorțiului, așa cum sunt precizate în Anexa 1 la prezenta metodologie. Solicitările de aprobare a constituirii Consorțiilor, sunt evaluate și, după caz, avizate de către comisia constituită prin ordin al ministrului educației. Președintele comisiei informează liderul consorțiului asupra rezultatului evaluării, iar lista consorțiilor avizate de către comisie se postează pe site-ul Ministerului Educației.

Avizul de constituire a Consorțiului se emite pentru perioada de funcționare a Consorțiului pentru învățământ dual, menționată în Contractul de parteneriat și se reînnoiește în situațiile în care apar modificări în structura partenerială cu respectarea prevederilor art. 16. Consorțiile pot accesa finanțări din fonduri externe, de la bugetul de stat sau din alte surse. Pentru a asigura participarea la proiecte comune prin care pot fi atrase fonduri externe, Contractul de parteneriat transmis Ministerului Educației, în vederea avizării, trebuie să fie însoțit de o serie de elemente.”