Austria ia Masuri de URGENTA cu Italia dupa Impiedicarea Aderarii la Schengen a Romaniei

Austria Masuri URGENTA Italia Impiedicarea Aderarii Schengen Romaniei

Austria si Italia iau noi masuri de urgenta in urma intalnirilor la nivel inalt avute de Karl Nehammer si Giorgia Meloni, iar asta pentru ca ambele tari au hotarat in mod oficial sa aiba o cooperare mult mai stransa in viitorul apropiat pentru a reduce intr-o masura cat mai mare traficul ilegal de persoane la granitele proprii, o problema extrem de serioasa.

Austria va incepe sa cooperare mai serios cu Italia la nivelul politiei pentru ca acest obiectiv sa fie indeplinit, iar asta e o masura care n-ar trebui sa mire chiar atat de multa lume, si totul pentru ca nu e prima oara cand ele coopereaza, blocarea aderarii Romaniei la Schengen, impreuna cu a Bulgariei, fiind doar un prim pas in rezolvarea problemei migratiei ilegale.

Austria adopta aceste masuri de urgenta si pentru ca in Italia ajung foarte multi migranti ilegali pe calea Marii Mediterane, iar unii ajung si pe teritoriul sau, chiar daca Serbia ramane principala tara de tranzit a celor care cauta azil de la guvernul de la Viena, insa cu toate acestea, ramane de vazut cat de mare va fi impactul masurii pe care o ia Karl Nehammer acum.

“În viitor, poliția austriacă și italiană dorește să coopereze mai strâns pentru a lupta mai bine împotriva criminalității transfrontaliere pe linia de cale ferată peste pasul Brenner. Acordul, care va consolida măsurile de cooperare sinergică pentru combaterea imigrației ilegale și, în general, a criminalității transfrontalier.

Iși propune să fie un răspuns suplimentar la revigorarea fluxurilor de migrație ilegală și a activităților de trafic de persoane. Aceste activități comune de patrulare se vor adăuga activităților de control intensiv deja desfășurate pe ambele maluri ale pasului Brenner.”