Austria are Sustinerea IMPORTANTA a Multor Tari UE dupa Blocarea Romaniei in Schengen

Austria Sustinerea IMPORTANTA Multor Tari UE Blocarea Romaneiei Schengen

Austria se bucura de o sustinere importanta a multor tari dupa ce a decis sa blocheze intrarea Romaniei in Schengen, ceva ce vine ca o surpriza majora pentru unii oameni, dar ceva care nu ar trebui sa mire prea multa lume, pentru ca in ultimele luni guvernul de la Viena si-a gasit multi aliati pentru a-si pune in aplicare planurile europene.

Austria are sustinerea a 14 tari din Uniunea Europeana, acesta semnand o declaratie ieri, in urma conferintei pentru migratie a ministrilor de interne din UE, si au cerut toate resursele necesare de la Comisia Europeana pentru asigurarea sigurantei granitelor uniunii cu infrastructura eficienta la frontierele statelor care pazesc granitele uniunii.

Austria a reusit sa convinga 14 tari europene sa ceara mai multa infrastructura mobila si stationara pentru supravegherea, inclusiv aeriana, a granitelor Uniunii Europene, astfel incat migratia sa fie redusa intr-o proportie cat mai mare in cursul urmatoarelor luni, si a urmatorilor ani, insa desigur ca reformarea sistemului Schengen nu este ceva exclus de catre austrieci.

“Cincisprezece țări UE au semnat o declarație care arată clar că toate resursele necesare trebuie alocate astfel încât să ne putem asigura granițele cu o infrastructură eficientă și bună de frontieră. Un control mai eficient la frontieră implică necesitatea consolidării capacităților operaționale, acolo unde este posibil cu țările vecine, precum și a infrastructurii (mobilă și staționară), a mijloacelor de supraveghere (inclusiv a supravegherii aeriene prefrontaliere) și a echipamentelor.

Protecția frontierelor externe ale UE ar putea fi consolidată în continuare prin intermediul unor standarde minime comune pentru supravegherea frontierelor externe. Fiind o responsabilitate comună, aceasta necesită finanțare substanțială a UE și utilizarea deplină a potențialului agențiilor relevante ale UE.”