ATENTIONAREA CEC Bank cu un Anunt Extrem de IMPORTANT pentru Clientii Romani

ATENTIONAREA CEC Bank Anunt Extrem IMPORTANT Clientii Romani

CEC Bank, cea mai veche banca comerciala din Romania si una dintre cele mai mari din tara noastra, a emis in mod oficial o atentionare despre care trebuie sa stie chiar acum clientii din toata tara, iar asta pentru ca vorbeste despre un pericol foarte serios legat de atacurile de tip phishing care se desfasoara acum.

CEC Bank explica mai jos faptul ca in situatia in care primim un mesaj prin care ni se cere sa accesam un anumit website, sau sa intreprindem o anumita actiune pentru ca serviciile bancare ne-au fost restrictionate, sau risca sa se intample acest lucru, nu trebuie sa dam curs acestor cereri, deoarece este periculos.

Atentionarea celor de la CEC Bank are la baza metodele prin care atacurile cibernetice se desfasoara in momentul de fata, ele vizand crearea unei stari de frica in randul oamenilor pentru a-i determina sa-si cedeze datele personale, sau cele bancare, pentru ca mai apoi sa le fie furati mai usor banii din conturi.

CEC Bank nu e la prima atentionare de acest gen in Romania, ci a mai publicat in repetate randuri anunturi de acest gen, iar pe website-ul sau exista mai multe informatii care ne explica in ce moduri ne putem proteja impotriva problemelor care ne pot lasa fara bani, chiar fara sa stim ce se intampla in realitate.

Știi cum îți dai seama că ai primit un mesaj de phishing? Indiciile sunt greșelile de ortografie și adresarea impersonală.​ Noi nu-ți vom solicita niciodată să divulgi sau să modifici datele personale sau de autentificare bancară printr-un link transmis pe e-mail sau SMS.