Ministrul Energiei Anunta Oficial Romanii, Masurile IMPORTANTE de care Sutem Informati

Ministrul Energiei Anunta Oficial Romanii Masurile IMPORTANTE Sutem Informati

Ministrul Energiei ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara despre masurile importante care au fost luate pentru ei, ele fiind dezvaluite de catre oficialul Guvernului Romaniei mai jos, el avand multiple intalniri importante cu diversi reprezentanti ai unor tari aliate ale Romaniei in cursul ultimelor zile.

Ministrul Energiei vorbeste mai jos despre ceea ce a facut in ultimele zile, si despre ce fel de discutii a avut pentru a sprijini parcursul Romaniei in obtinerea independentei energetice, si nu numai, iar in perioada urmatoare nu este exclus ca alte intalniri importante sa mai aiba loc intre el si mologii sai.

“Astăzi am avut și o întâlnire de lucru cu Andrew Light, Ph.D., Secretar Adjunct al Energiei pentru Afaceri Internaționale. Am discutat despre parteneriatul strategic din România și SUA în domeniul energiei, despre dezvoltarea programului nuclear civil, dar și despre faptul că țara noastră este un hub energetic important în regiune, inclusiv pentru a susține Ucraina și Republica Moldova. Vom colabora și pe viitor pentru a asigura securitatea energetică a regiunii.

Alături de Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, și de Davor Filipović, ministrul Economiei și Dezvoltării Durabile, din Croația, am prezentat concluziile lucrărilor celei de-a patra reuniuni ministeriale a Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în domeniul Energiei și Climei (P-TECC), de la Zagreb. A fost o ediție foarte reușită, cu multe concluzii pozitive.

Astăzi am discutat despre securitatea energetică, energie geotermală, energie nucleară, finanțarea proiectelor nucleare și dezvoltarea programelor de educație pentru a pregăti forța de muncă necesară. Am dialogat și pentru a găsi soluții pentru îmbunătățirea conexiunilor și rutelor de transport ale energiei, despre construcția unor noi depozite, despre reciclarea bateriilor și eficiență energetică.

Eu am transmis că este o onoare pentru România să găzduiască Summitul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi Forumul de Afaceri I3M, în această toamnă la București, așa că i-am invitat în România. Totodată, am spus că decarbonizarea este strâns legată de energia nucleară și împreună putem trece peste orice obstacol pentru a ne atinge țintele asumate. Trebuie să colaborăm îndeaproape pentru a avea un cadru legislativ unitar la nivelul UE cu privire la dezvoltarea programelor nucleare civile, pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu este posibilă.

Da, în viitoarul apropiat avem nevoie și de creștea surselor de producere a energiei regenerabilă și nu numai. După discuțiile de astăzi despre viitorul energiei geotermale, cred că este o nouă sursă pe care o vom studia și dezvolta cu atenție. Da, împreună vom reuși să asigurăm independența și securitatea energetică.”