DSU Romania Anunta o Misiune de Salvare a SMURD in Bulgaria

DSU Romania Anunta o Misiune de Salvare a SMURD in Bulgaria

DSU Romania a anuntat in mod oficial faptul ca un elicopter al SMURD a efectuat o misiune de salvare in Bulgaria, scopul fiind salvarea unei fetite de cetatenie romana care a fost accidentata la ski pe o partie din Bansko, ea fiind transportata initial de medicii bulgari la un spital din Sofia.

DSU Romania a trimis elicopterul SMURD la Sofia pentru a o aduce pe tanara in Romania, misiunea externa efectuata de catre elicopter fiind una dintre foarte putinele care se realizeaza in afara Romaniei pentru a aduce cetateni la spitalele din tara.

Fetiță româncă în vârstă de 7 ani, accidentată pe o pârtie de schi din Bulgaria, salvată cu ajutorul unui elicopter SMURD!

Ieri, 06 martie a.c., un elicopter SMURD a efectuat o misiune externă în Bulgaria, pentru a prelua o fetiță româncă în vârstă de 7 ani, care a suferit un accident de schi pe o pârtie din localitatea Bansko.

În urma producerii accidentului, fetița a suferit un traumatism cranio-cerebral și toraco-abdominal, aceasta fiind transportată la un spital din Sofia.

Având în vedere starea gravă a fetiței, la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență a fost luată decizia transferării acesteia la București, cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Fetița a fost evaluată și preluată de echipa medicală din România, fiind transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București, pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate.

În acest moment fetița se află sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol.

Ambasada României în Republica Bulgaria. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.