Eroul Ucrainei Omagiat de Volodimir Zelenski, Presedintele Ucrainei Denunta si Rapirile de Copii

Volodimir Zelenski il elogiaza pe eroul Ucrainei, unul dintre voluntarii care din 2014 lupta pentru tara, el fiind ucis in cursul acestei saptamani in cadrul unei batalii pentru apararea orasului Bahmut, cel care urmeaza sa fie cucerit de catre armata rusa.

O problema si mai grava este adusa in atentia lumii intregi de catre Volodimir Zelenski, el vorbind despre copiii rapiti de catre rusi si transferati in Rusia in anul de razboi care a trecut, extrem de multi copii nevinovati fiind luati de langa parinti si transferati pe teritoriul rusesc.

“Astăzi, Dmytro Kotsiubaylo, „Da Vinci”, Erou al Ucrainei, voluntar, om-simbol, om curajos, a fost ucis în acțiune. Un luptător al brigăzii 67 separată mecanizată, comandant al unui batalion. A fost ucis în bătălia de lângă Bakhmut, în bătălia pentru Ucraina.

Din 2014, el ne apără independența și demnitatea poporului nostru. Unul dintre cei mai tineri eroi ai Ucrainei. Unul dintre cei a căror istorie personală, caracter și curaj au devenit pentru totdeauna istoria, caracterul și curajul Ucrainei.

De mai bine de nouă ani, eroii ucraineni luptă pentru viitorul Ucrainei în lupte aprige pentru țară. Pacea și siguranța relativă în orașele din spate este isprava lor. Încrederea noastră în victoria Ucrainei este rezistența și puterea lor.

Ucraina își va aminti mereu de eroii săi. Amintirea noastră despre ei va rămâne, iar dușmanul care a venit în Ucraina va pieri.
Brigada 67, războinici, slavă vitejii voastre! Toți ucrainenii care luptă pentru Bakhmut, slavă eroismului tău!

Sunt recunoscător tuturor războinicilor a căror rezistență și perseverență distrug armata ocupantului din Donbas! Veșnică amintire tuturor celor care și-au dat viața pentru Ucraina!

Răpirea, adopția forțată și reeducarea copiilor ucraineni comise de Rusia au semne clare ale unei crime de război și ale unei crime împotriva umanității. Eforturile inamicului de a-și planta viziunea pro-rusă au devenit un instrument de genocid al națiunii ucrainene. Și acum ținta lui sunt cei mai vulnerabili – copiii ucraineni.

Aceste infracțiuni trebuie urmărite prin lege, iar toți cei implicați trebuie aduși în fața justiției. Ucraina așteaptă restabilirea justiției și face tot posibilul pentru a întoarce fiecare copil ucrainean înapoi acasă.”