Ministrul Sanatatii Lanseaza un Dur AVERTISMENT privind un Pericol pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii Lanseaza Dur AVERTISMENT Pericol Toti Romanii

Ministrul Sanatatii lanseaza un foarte dur avertisment care vizeaza milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca le aduce in imediata atentie un pericol extrem de serios la care suntem expus, si vorbim despre medicamentele false care sunt vandute pe internet la momentul actual in Romania.

Ministrul Sanatatii explica mai jos de ce nu este recomandat sa cumparam medicamente de pe internet, si de ce ele nu vor avea rezultatele pe care in mod mincinos le vedem promovate de catre cei care le vand, Alexandru Rafila cerandu-ne sa fim extrem de vigilenti, si sa nu ne lasam pacaliti de reclamele mincinoase.

“Evident ca ne ingrijoreaza pe toti (n. red. fenomenul vanzarii de medicamente neautorizate pe internet), noi avem din fericire de cativa ani in Romania o organizatie de serializare a medicamentelor, care controleaza fluxurile de medicamente care sunt vandute in comertul prin farmacii. In Romania aproape toate institutiile care utilizeaza medicamente s-au inscris in aceasta structura.

Circa 10.000 de farmacii, 600 de spitale, 400 de distribuitori de medicamente, sunt inscrise in aceasta organizatie, iar in Romania medicamentele care se vand prin farmaciile cu circuit deschis, sau in spitale, sunt controlate, pentru ca aceasta trasabilitate a medicamentului pe care o ofera serializarea este o politica la nivel european, nu doar in Romania, este extrem de importanta.

Aici este vorba si despre escrocherie (n. red. vis-a-vis de site-urile care vand medicamente miraculoase), oamenii trebuie sa vada cine, si de unde, cumpara astfel de medicamente. Eu va spun ca atat numele meu, cat si cele ale altor colegi, medici, au fost asociate cu diverse alte nume, sau era utilizat numele nostru, iar figura era a altcuiva. Sunt medicamente “minune”, care “trateaza” tot felul de afectiuni.

Ca o informatie generala pe care ar trebui sa o ia oamenii in considerare, aceste medicamente “minune”, care au toate comentarii extrem de elogioase, pe paginile de internet, si au si reduceri mari de pret. Toate acestea sunt mincinoase, iar cine vede o asemenea promovare, trebuie sa stie ca este una mincinoasa, nu exista medicamente care se dau cu reduceri mari de pret, nu exista opiniile clientilor vis-a-vis de medicamente, ca nu cumperi un aspirator.

Automat cand gasim astfel de reclame trebuie sa le evitam. Eu am incercat sa aflu de unde vin aceste reclame, sau promovari mincinoase ale unor medicamente. Ele vin din fostul spatiu sovietic, in general, incontrolabile din punct de vedere al internetlui, sau foarte greu controlabile, si schimba foarte des serverele, si este destul de complicat, asa ca primul lucru este educarea si informarea publicului.”