Nicolae Ciuca Anunta ca Romania va Cere Plata de 3.2 Miliarde de Euro pentru PNRR

Nicolae Ciuca Anunta ca Romania va Cere Plata de 3.2 Miliarde de Euro pentru PNRR

Nicolae Ciuca a anuntat in mod oficial faptul ca Romania va cere efectuarea celei de-a doua plati, in valoare de 3.2 miliarde de euro pentru PNRR dupa discutiile avute in cadrul Guvernului Romaniei pentru indeplinirea tuturor jaloanelor necesare in acest sens.

Nicolae Ciuca explica mai jos ce pasi s-au facut la nivel guvernamental pentru indeplinirea tuturor cerintelor legate de PNRR, dar si ceea ce se va mai face in acest sens, astfel incat Romania sa primeasca banii care ii sunt alocati de catre Comisia Europeana.

Prin dialog la nivelul Guvernului și al coaliției de guvernare, clarificăm toate aspectele pentru ca România să beneficieze de cele aproape 3,2 miliarde de euro aferente celei de a doua cereri de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Senatul a adoptat ieri modificarea legii avertizorilor de integritate, urmând ca săptămâna viitoare, să intre în dezbatere și aprobare la nivelul Camerei Deputaților, for decizional, și astfel să închidem acest subiect.

În ceea ce privește modificarea legii decarbonizării, am aprobat astăzi ordonanța de urgență ce reflectă dialogul nostru cu reprezentanții Comisiei Europene și îndeplinirea angajamentelor asumate privind reforma pieței de energie.

Prin cele două demersuri susținute în Parlament și în Guvern, reușim să închidem a doua cerere de plată din PNRR și să avem perspectiva certă că vor intra în conturile României încă 3,2 miliarde de euro.

Planul Național de Redresare și Reziliență este un instrument important de finanțare și pentru investițiile din energie, domeniu în care România are resurse, forță de muncă și potențial să performeze.

Am aprobat în #ședința de Guvern punerea în transparență a proiectelor finanțate prin Planul REPowerEU, cu o alocare disponibilă României de aproximativ 1,4 miliarde de euro. Pregătim extinderea și modernizarea infrastructurii de transport a energiei, dar și investiții pentru creșterea producției de energie și, îndeosebi, a celei din surse regenerabile.

Integrăm toate resursele pentru asigurarea independenței energetice a României și pentru producerea energiei în condiții prietenoase cu mediul și la costuri accesibile pentru cetățeni și economie.