Austria Socheaza prin Karl Nehammer, Anuntul ULUITOR privind Schengen, Aderarea Romaniei

Austria Socheaza Karl Nehammer Anuntul ULUITOR Schengen Aderarea Romaniei

Austria socheaza prin cancelarul Karl Nehammer, care a facut un anunt oficial uluitor in legatura cu Spatiul Schengen, si ceea ce ar fi necesar pentru ca Romania sa adere intr-un final, iar asta pentru ca el cere construirea unor garduri identice cu cele facute de catre SUA la granita cu Mexic in perioada in care Donald Trump era presedinte.

Austria se uita cu atentie la ceea ce a facut Donald Trump in SUA, iar Karl Nehammer sustine ca seful politiei federale austriece analizeaza ceea ce s-a realizat la granita dintre SUA si Mexic, pentru ca “invatamintele” de acolo sa poata fi impartite cu tari precum Bulgaria, care au o granita dificila de protejat in acest moment.

Austria vrea, practic, o izolare a Uniunii Europene similara cu cea pe care SUA o incearca fata de Mexic, fara a se anula totusi azilul oferit unor cetateni care il pot primi, insa desigur ca de la delir si pana la fapte reale este o cale foarte lunga, chiar daca aderarea Romaniei la Schengen depinde de asta, Comisia Europeana avand alte planuri.

“Avem nevoie de bariere eficiente. Trebuie să fie foarte înalți, trebuie să intre foarte adânc în pământ și trebuie să fie monitorizați constant – tehnic și personal. Șeful poliției noastre federale este acolo. Se uită la granița SUA cu Mexic pentru a vedea ce măsuri funcționează.

Scopul este să împărtășim apoi aceste cunoștințe cu alte țări ale UE, cum ar fi Bulgaria, pentru a îmbunătăți protecția la frontierele UE. Protecția solidă a frontierei externe a UE este o necesitate necesară pentru spațiul Schengen liber și combaterea terorismului în UE. Și există încă un număr incredibil de migranți care așteaptă pe rute.”