Ministrul Sanatatii Anunta Deciziile de IMPORTANTA NATIONALA Necesare pentru Romani

Ministrul Sanatatii Anunta Deciziile IMPORTANTA NATIONALA Necesare Romani

Ministrul Sanatatii anunta o serie de decizii de importanta nationala care sunt necesare pentru milioane de romani din intreaga tara in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbeste despre tipurile de investitii care urmeaza sa fie facute in ideea de a se construi noi spitale pentru tratarea oamenilor care au nevoie de ajutor.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos si despre felul in care urmeaza sa fie cheltuiti unii dintre banii care au fost alocati in bugete pentru diverse proiecte care au fost, sau nu au fost, realizate pana in momentul de fata, fiind foarte multe care au nevoie de alocari suplimentare pentru a fi finalizate la timp acum.

“Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila semnează primele patru contracte de finanțare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR pentru: Construirea Centrului Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. Construirea unei clădiri noi la Spitalul Județean de Urgenta Bistrița.

Relocarea și modernizarea secției de oncologie și înființarea compartimentului de cardiologie intervențională pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Recompartimentarea clădirii existente și extinderea cu un corp nou (secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie) la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

Sunt 3 centre de arsi care trebuie construite, din pacate noi le-am gasit blocate la minister, am reusit sa desenam un proiect de deblocare a acestor 3 investitii majore care au un impact asupra interventiei in situatii in care pacienti cu arsuri grave, si avem un plus in minte, nu putem sa ne detasam de episodul Colectiv, si cred ca toti ne dorim sa gasim o solutie pentru aceasta categori de pacienti.

Ei trebuie sa fie tratati in conditii cat mai bune, proiectul de la Targu Mures, alturi de cel de la Bucuresti au fost deblocate, si am gasit o cale sa le finantam, pentru ca atunci cand am venit noi la minister, finantarea lor era blocata, parea imposibil de continuat, dar am reusit impreuna cu echipa de colegi, una foarte buna la minister, iar raspunsul este ca am reusit sa deblocam acest proiect si ca poate sa primeasca finantare.

De la minister au ramas foarte putini bani care sa nu fie operationalizati. Noi vom folosi toti banii care ne-au fost alocati, unii dintre ei fiind alocati pentru investitii, inclusiv banii de consultanta. Am gasit la minister foarte multe alocari de bani pentru consultanta, si am inceput sa economisim, de exemplu consultanta care tine de pregatirea resurselor umane avea prevazuta o suma mare de 50 de milioane de euro, din care am folosit doar 30, restul fiind redirectionati spre partea de investitii.”