Austria Vizata Oficial de un IMPORTANT Anunt al Comisiei Europene privind Schengen, Romania

Austria Vizata Oficial IMPORTANT Anunt Comisiei Europene Schengen Romania

Austria este vizata deasemenea in mod oficial de un anunt foarte important care a fost facut de catre Comisia Europeana, ela vand in centru situatia Spatiului Schengen, deci implicit si problema aderarii Romaniei, iar asta pentru ca de la comisarul pentru afaceri interne vin cereri pentru rezolvarea problemei migratiei ilegale cat de curand este posibil.

Austria a cerut o crestere a numarului de repatrieri in randul migrantilor ilegali care au venit in Uniunea Europeana, si celasi lucru spune comisarul Ylva Johansson, ea spunand ca procentul celor care sunt retrimisi in tarile de origine trebuie sa creasca substantial, iar pentru asta e nevoie de acorduri in bloc cu tarile din care provin persoanele intrate in mod ilegal.

Austria a cerut totusi mult mai multe masuri, chiar mai radicale, nu doar incheierea de acorduri cu tarile din care privin migrantii, ceea ce guvernul lui Karl Nehammer face oricum separat, ci construirea de garduri la granitele Uniunii Europene si protejarea mai eficienta a acestora prin orice fel de mijloace, astfel incat nicio persoana care nu pot primi azil in UE sa nu intre.

“Când nu reușim să returnăm oamenii, acest lucru ne împiedică sistemul și erodează încrederea. Pentru a proteja dreptul de a solicita azil, trebuie să arătăm că avem de-a face în mod corespunzător cu cei care nu se califică pentru protecție internațională.

Doar 21% dintre persoanele care nu erau eligibile pentru protecție internațională în UE au fost returnate în țara de origine. Avem nevoie de migrație, dar trebuie să fie într-un mod legal și ordonat. Acordurile din întregul bloc ar facilita eficientizarea returnărilor. Foarte puține state membre folosesc recunoașterea reciprocă, deși regulile existente ale blocului o permit deja.”