Austria duce Lupte Interne, Vestile IMPORTANTE pentru Aderarea la Schengen a Romaniei

Austria duce Lupte Interne Vestile IMPORTANTE Aderarea Schengen Romaniei

Austria inregistreaza o serie de lupte interne foarte serioase dupa decizia de a bloca aderarea Romaniei la Schengen, guvernul de la Viena nefiind de acord in unanimitate cu veto-ul dat in Consiliul JAI, iar in ultima perioada Karl Nehammer este confruntat de diversi ministri care cer schimbarea acestuia intr-unul de acceptare al tarii noastre.

Austria insista la nivel oficial cu veto-ul sau, insa ambasadorul Romaniei la Viena sustine ca in iunie actuala decizie s-ar putea schimba, iar pana la finalul anului am putea vedea un vot de primire a Romaniei in Spatiul Schengen, mai ales ca anul viitor vor avea loc alegeri in mai multe tari europene, iar situatia s-ar complica extrem de mult pentru noi.

Austria nu are unitate intre partidele aflate la guvernare cand vine vorba despre modul in care ar trebui reformat sistemul de azil din Europa, Spatiul Schengen, sau cum ar trebui oprita migratia ilegala, Karl Nehammer avand de dus lupte serioase in interiorul executivului pentru a-si impune dorintele, 2023 fiind un an decisiv.

“Austriecii susţin că mii de migranţi ilegali ajung în Europa prin România. Nu este adevărat, în România erau înainte mai puţin de două procente. Da, la o declaraţie prin iunie, iar în al doilea semestru, la o decizie concretă. Anul viitor ar fi foarte complicat. Pretutindeni vor avea loc alegeri – la nivel UE, în Austria, în România.

Ne aflăm într-o situaţie dificilă din cauza războiului, a scumpirilor şi a veto-ului. Ne vom confrunta cu un populism intens atât în România, cât şi în alte părţi ale Europei. Lăsând în urmă furia şi emoţiile prezente după veto. Dar nu vrem să aşteptăm până când spaţiul Schengen va fi reformat la nivelul UE.”