Austria Lui Nehammer Presata de IMPORTANTE Masuri cu Impact pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Nehammer Presata IMPORTANTE Masuri Impact Aderarea Romaniei Schengen

Austria lui Karl Nehammer incepe sa simta presiune in Europa in legatura cu strategia privind Spatiu Schengen, iar asta pentru ca un nou anunt oficial care a venit in cursul zilei de ieri direct de la Sofia arata ca Bulgaria ar trebui sa indeplinasca pana in toamna conditiile Olandei pentru a i se permite aderarea la Schengen impreuna cu Romania.

Austria s-a opus nu doar Romaniei pentru aderarea la Schengen, ci si Bulgariei, secondata de Olanda, insa desi tara noastra indeplinste conditiile tehnice pentru aderare, bulgarii abia din toamna le vor indeplini, iar mentinerea veto-ului de catre guvernul lui Karl Nehammer s-ar putea dovedi a fi o misiune mult mai dificila.

Austria ar putea ramane singura in incapatanarea sa de a nu permite extinderea Spatiului Schengen cu includerea Romaniei si Bulgariei, o situatie care mai mult ca sigur nu va fi usoara pentru guvernul de la Viena, insa totul depinde de capacitatea bulgarilor de a-si indeplini promisiunile de a rezolva problemele de indelpinire a criteriilor tehnice de aderare.

“Am reușit să elaborăm o paradigmă împreună cu Țările de Jos pentru modul în care eforturile noastre ar trebui să continue de aici încolo. Trebuie să lucrăm împreună pentru a identifica tot ceea ce Țările de Jos se așteaptă să vadă într-un viitor raport privind statul de drept în Bulgaria.

Când spun octombrie, nu este o dată țintă, pentru că nu depinde doar de noi, ci este un termen limită în care am putea acoperi cerințele pentru a putea face parte din Schengen. Scopul aici nu este să ne salvăm unul pe altul individual, scopul este să mergem împreună la Schengen pentru că interesele noastre sunt comune.”