OBLIGATIA pe care ENGIE o Aduce in ATENTIA Tuturor Clientilor din Romania

OBLIGATIA ENGIE Aduce ATENTIA Tuturor Clientilor Romania

ENGIE, companie pe a carei servicii de gaze naturale si electricitate se bazeaza in momentul de fata un numar foarte mare de romani din intreaga tara, ii informeaza in mod oficial pe clienti in legatura cu o obligatie pe care o au, si pe care trebuie sa o respecte, daca nu vor sa aiba sistata furnizarea serviciilor.

ENGIE le explica romanilor faptul ca au obligatia de a le permite reprezentantilor companiei sa verifice indexul de consum din locatia in care sunt furnizate serviciile pentru ei, iar asta deoarece in caz contrar se poate sista furnizarea acestora, in baza legislatiei care este in momentul de fata in vigoare.

In baza informatiilor pe care ENGIE Romania le-a publicat mai jos, sistarea serviciilor nu se va face imediat, insa daca reprezentantii sai sunt impiedicati de 2 ori la rand sa faca citirile in locatia de consum, exista posibilitatea ca suspendarea furnizarii serviciilor de electricitate si gaze naturale sa aiba loc, asa ca trebuie sa fim vigilenti.

ENGIE Romania a publicat pe website-ul sau informatii detaliate cu privire la ceea ce trebuie sa stie romanii care se afla in aceasta situatie, iar asta pentru ca oricine este vizat de catre aceste masuri, si trebie sa stim tot timpul ceea ce se poate intampla in eventualitatea in care nu le respectam, din diverse motive.

Ce se întâmplă dacă nu permit accesul reprezentantului operatorului de distribuție pentru citirea indexului ? Potrivit legislației* și prevederilor contractuale, ai obligaţia de a permite accesul reprezentantului operatorului de distribuţie la contor, pentru citirea indexului, în baza căruia furnizorul va emite factura de regularizare.

Nerespectarea acestei obligații poate duce la sistarea alimentării cu energie electrică sau gaze naturale. Dacă într-o anumită lună nu s-a putut permite accesul reprezentantului operatorului de distribuție la contor pentru citirea indexului, factura de regularizare se va emite la următoarea citire și va cuprinde întreaga perioadă dintre citirile efectuate de operatorul de distribuție.