Austria Vizata de 2 Anunturi Oficiale CRITICE ale UE privind Spatiul Schengen, Romania

Austria Vizata 2 Anunturi Oficiale CRITICE UE Spatiul Schengen Romania

Austria este vizata de 2 anunturi oficiale critice ale Uniunii Europene cu privire la Spatiul Schengen, iar asta pentru ca direct de la Bruxelles vin informari despre care guvernul lui Karl Nehammer trebuie sa stie, prima ambele vizand marea problema a migratiei, insa din perspective diferite, pentru ca nu totul merge asa cum si-ar dori austriecii.

Austria este anuntata de implementarea unui proiect pilot in Romania si Bulgaria pentru cresterea supravegherii granitelor prin care ar trece migrantii ilegali catre Europa, in special in cazul bulgarilor, la granita cu Turcia urmand a creste monitorizarea, fara a se construi garduri, ceea ce ar trebui sa reduce intr-o buna masura numarul de treceri ilegale spre UE.

Austria este totusi avertizata in acelasi timp in legatura cu faptul ca in Tunisia exista probleme politice si economice majore care ar putea declansa un influx major de migranti catre Europa, poate chiar sute de mii de oameni, guvernul de la Viena avand acum probleme mari generate de migrantii ilegali, dar ele ar putea creste substantial.

“Situația din Tunisia este foarte, foarte periculoasă. Dacă Tunisia se prăbușește din punct de vedere economic sau social, atunci ne vom afla într-o situație în care noi fluxuri de migranți vor veni în Europa. Consolidarea frontierelor externe cu măsuri de supraveghere sporite care urmează să fie implementate la granița dintre Bulgaria și Turcia este o prioritate cheie.

Proiectul-pilot prevede punerea în aplicare de către Bulgaria a unor instrumente și practici specifice în domeniul procedurilor accelerate de azil și al returnărilor eficiente. Acesta va fi implementat cu sprijin operațional și tehnic puternic al Comisiei și al agențiilor cheie pentru afaceri interne ale UE (EUAA, Europol și Frontex).”