Volodimir Zelenski Confirma Noile Promisiuni de Ajutor Militar pentru Ucraina

Volodimir Zelenski confirma noile promisiuni de ajutor militar pe care partenerii europeni ai Ucrainei le-au facut in ultimele zile pentru a ajuta tara care este devastata de razboiul cu Rusia, problemele cu care se confrunta fiind majore.

Volodimir Zelenski a vorbit cu mai multi lideri europeni in cursul acestor zile, acestia confirmand ca intentioneaza sa trimita mai multe tipuri de munitie, tehnica militara, si nu doar atat, Ucrainei in cursul zilelor si saptamanilor urmatoare.

“Avem mai multe decizii importante astăzi, în primul rând decizii de apărare.

Partenerii noștri europeni au convenit asupra unui plan comun pentru a accelera furnizarea de obuze pentru artileria noastră. Această decizie valorează 2 miliarde de euro. Acesta prevede atât furnizarea de urgență, cât și producția de muniție.

Acesta este un pas strategic. Ne dă încredere în unitatea noastră, în imuabilitatea mișcării spre victoria asupra statului terorist. Sunt recunoscător tuturor partenerilor noștri din Europa! Pentru toți cei care sunt cu adevărat interesați să facă Europa puternică și liberă.

Astăzi a fost anunțat și un nou pachet de apărare din partea Statelor Unite. Suma este de 350 de milioane de dolari. Acestea sunt rachete pentru HIMARS, obuze de artilerie și alte muniții – tot ce avem nevoie cu adevărat pentru a ne sprijini războinicii. Sunt recunoscător președintelui Biden, Congresului și tuturor americanilor! Slavă tuturor celor care apără independența țării noastre! Glorie Ucrainei!