SUA: Razboiul din Ucraina Intra intr-o Noua Faza CRITICA in Urmatoarele Saptamani

SUA Razboiul Ucraina Intra intr-o Noua Faza CRITICA Urmatoarele Saptamani

SUA afirma ca razboiul din Ucraina intra intr-o noua faza critica in urmatoarele saptamani, iar asta pentru ca atat Rusia, cat si ucrainienii intentioneaza sa lanseze ofensive majore, insa deocamdata nimeni nu stie cum se vor desfasura acestea, si daca ele vor avea drept efect cucerirea, sau pierderea, de noi teritorii.

SUA spune ca partenerii din cadrul NATO trebuie sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru a ajuta Ucraina sa-si lanseze cu succes ofensivele planificate pentru urmatoarele saptamani, iar asta pentru ca in baza lor pot fi eliberate mai multe dintre teritoriile care au fost ocupate pana in momentul de fata de catre Rusia.

“Următoarele săptămâni de război sunt „critice”. Rusia poate lansa o nouă ofensivă de-a lungul „multelor” vectori diferiți în următoarele săptămâni, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, pentru CNN pe 21 martie.

Kirby a spus că probabilitatea ca Rusia să lanseze o nouă ofensivă împreună cu contraofensiva planificată a Ucrainei de primăvară a făcut următoarele câteva săptămâni de război „critice” și că SUA. iar alți aliați occidentali au trebuit să facă tot ce le stătea în putere pentru a se asigura că Ucraina era pregătită.”