Austria Reactioneaza, IMPORTANT Anunt Oficial dupa Deciziile Romaniei pentru Schengen

Austria Reactioneaza IMPORTANT Anunt Oficial Deciziile Romaniei Schengen

Austria reactioneaza in mod oficial dupa deciziile luate de catre Romania cu privire la aderarea la Spatiul Schengen, ele fiind anuntate de catre Comisia Europeana, iar acum ministrul Gerhard Karner vorbeste si el despre proiectele pilot pe care autoritatile europene impreuna cu ale noastre le-au anuntat pentru reducerea migratiei in UE.

Austria se lauda si spune ca aceste proiecte sunt de fapt rezultatul cererilor, presiunilor si intelegerilor pe care le-a facut in ultimele luni cu privire la Spatiul Schengen si reducerea migratiei in interiorul sau, asta chiar daca de la Viena au venit cereri mult mai radicale, Karl Nehammer dorind sa aduca in Europa impuse de Donald Trump in SUA.

Austria cere totusi mai multe masuri urgente pentru reducerea migratiei in cel mai scurt timp posibil in Europa, dar si reformarea sistemului de azil, astfel incat Uniunea Europeana sa nu mai fie o “tinta” atat de atractiva pentru migrantii din diverse tari, mai ales daca ei nu au sanse reale de a primi azilul pe care il cer dupa ce intra.

“Austria a câștigat mulți parteneri internaționali și a pus presiune asupra Comisiei. Într-o primă etapă, procedurile rapide de azil vor fi demarate la frontiera externă a UE, într-o etapă următoare protecția frontierelor externe trebuie să devină mai robustă din punct de vedere tehnic și juridic.

Comisia UE vrea să coordoneze totul cu statele membre la nivel oficial de joi. Cele două proiecte pilot s-au bazat pe lucrări preliminare austriece, în special pe un plan de acțiune austro-bulgar pentru prevenirea migrației ilegale. Proiectele pilot sunt sprijinite financiar și personal de UE și, în cazul Bulgariei, prevăd proceduri rapide de azil la frontiera externă a UE cu Turcia.”