ATENTIONARE a Orange prin care ALERTEAZA Milioane de Clienti Romani

ATENTIONARE Orange ALERTEAZA Milioane Clienti Romani

Orange, cel mai mare grup de telecomunicatii din toata Romania la momentul actual, ii alerteaza pe milioanele de clienti din toata tara printr-o atentionare de ultima ora care este adusa in atentia lor in momentul de fata, iar asta pentru ca se vorbeste despre fraudele prin SMS care au in centru un malware numit FluBot.

Orange a publicat aceasta alerta de ceva vreme pe website-ul sau, iar asta pentru ca malware-ul FluBot nu este tocmai nou, el existand de ceva vreme deja, insa din pacate inca genereaza probleme pentru multi dintre oamenii care ajung sa fie pacaliti prin aacuri cibernetice sa il instaleze in propriile telefoane.

Acest malware a provocat probleme serioase foarte multor oameni din diverse colturi ale lumii pana in acest moment, iar din pacate exista destule persoane care regreta ca nu au stiut despre existenta sa, si nu au stiut cum sa se protejeze mai eficient, insa Orange Romania incearca sa ne ajute sa evitam asta.

Orange Romania are pe website-ul sau informatii detaliate cu privire la FluBot, dar si pericolul major pe care il reprezinta acest malware pentru milioanele sale de clienti din toata Romania, astfel ca e bine sa ascultati de informatiile care ne sunt puse la dispozitie pentru a nu ajunge in situatia de a avea datele furate.

Denumit FluBot, noul malware pentru Android infectează telefoanele din întreaga lume cu scopul de a accesa parolele și cardurile bancare salvate pe acele dispozitive. Utilizatorii primesc un SMS ce conține un link și textul „new voicemail”. La accesarea link-ului, clienților li se solicită să descarce o aplicație de mesagerie vocală Orange.

Aplicația este de fapt un malware, iar odată instalată, aceasta cere permisiuni suplimentare pentru accesarea agendei telefonului. Astfel este obținut controlul asupra dispozitivului și sunt generate SMS-uri cu trimitere la link-uri frauduloase. Dacă primești un SMS în forma prezentată mai jos, iți recomandăm să nu accesezi link-ul, să nu instalezi aplicația și să ștergi SMS-ul.