Austria Controlata de Nehammer Continua Sfidarea, Vestile PROASTE pentru Romania si Schengen

Austria Controlata Nehammer Continua Sfidarea Vestile PROASTE Romania Schengen

Austria controlata de catre cancelarul Karl Nehammer continua sa sfideze Romania in ceea ce priveste aderarea la Schengen, iar asta in conditiile in care atat Parlamentul European, cat si Comisia Europeana, sau chiar presedintele tarii cer ridicarea veto-ului dat in decembrie 2022, dar vestile actuale sunt foarte proaste pentru romani.

Austria nu isi va schimba prea curand votul de veto din decembrie 2022, presedintele Klaus Iohannis spunand ca aderarea Romaniei la Schengen este foarte complicata in momentul de fata, iar asta pentru ca din cauza alegerilor interne care s-au desfasurat, si se vor mai desfasura in cursul urmatoarelor luni, schimbarea votului pare improbabila.

Austria este presata de institutiile europene sa accepte aderarea Romaniei la Schengen, insa din pacate este nevoie de si mai mult pentru ca acest lucru sa se intample, iar daca tara noastra nu are sustinerea altor tari importante din Europa, o sustinere reala, nu doar declarativa, atunci aderarea la Schengen va ramane doar un simplu vis, unul care ar putea fi imposibil de atins.

“Parlamentul European de mult a dat rezoluții de tipul acesta, că România și Bulgaria trebuie să fie parte din Schengen, însă legea este că se votează în Consiliul Uniunii, în formatul JAI, deci acolo se ia decizia. Sigur că pentru a ajunge la o decizie favorabilă, toată lumea trebuie să se implice și politic, începând de la Președinte, la premier, ministrul de interne, ministrul de externe și așa mai departe.

Toată lumea colaborează pentru a obține acest rezultat. De data aceasta este complicat, fiindcă Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen. De data aceasta este complicat, fiindcă Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen.”