Anunturile lui Nicolae Ciuca Privind Economia Romaniei si Fermierii

Anunturile Nicolae Ciuca Economia Romaniei Fermierii

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei, a facut o serie de anunturi foarte importante cu privire la economia tarii noastre, dar si fermierii care asteapta bani de la Comisia Europeana, seful Guvernului, laudand imbunatatirea rating-ului de tara a Romaniei, dar si eforturile care se fac pentru fermieri.

Vești bune pentru economia României!

Agenția de rating Fitch a operat, după aproape trei ani, prima îmbunătățire a ratingului României și a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă.

Economiștii confirmă astfel soluțiile guvernării noastre responsabile și importanța stabilității politice, sociale și economice în această perioadă complicată la granițele țării. Am trecut cu bine peste provocări, iar 2022 a fost an de vârf pentru atragerea de fonduri europene, de investiții străine și a dovedit capacitatea economiei românești de a performa. 2022 este și anul în care am reușit să deschidem un amplu proces de reforme necesare economiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, și ghidate obiectivului nostru de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Decizia Agenției de rating Fitch reprezintă și un semnal de încredere în perspectivele de creștere economică, fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale și susținerea oportunităților de dezvoltare ale României.

Guvernul își va intensifica sprijinul acordat fermierilor și producătorilor locali pentru a crește gradul de procesare, prelucrare și rafinare a produselor agricole în România, dar și pentru a crea plusvaloare pe lanț și a echilibra balanța comercială a țării.

Șeful Executivului s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România pentru a discuta despre necesitatea promovării mai accentuate a produselor românești în lanțurile comerciale și dar și pentru a fi identificate soluții de creștere a competitivității producătorilor români.