Avertizari Meteorologice ANM, de ULTIMA ORA, in Romania pe 26 Martie

Avertizari Meteorologice ANM ULTIMA ORA Romania 26 Martie

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie din Romania, a emis o serie noua de avertizari meteorologice de ultima ora, acestea vizand multiple regiuni din tara noastra, in cadrul lor urmand a fi intalnite fenomenele meteo pe care le puteti vedea si mai jos.

ANM explica mai jos faptul ca in Romania se vor intalni intensificari ale vantului, ploi moderate cantitativ, dar si posibilitatea de inghet la sol, vantul putand atinge viteze de pana la 90 km/h, astfel ca ni se recomanda foarte multa prudenta in tot ceea ce facem.

COD GALBEN!

Ziua/luna/anul: 26-03-2023 Ora : 13:00.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 27 martie, ora 06 – 29 martie, ora 21.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

Zone afectate: conform textului.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Notă: În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 27 martie, ora 06 – 27 martie, ora 23.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.