Volodimir Zelenski Confirma Noi Pachete de Ajutor Militar pentru Ucraina

Volodimir Zelenski anunta noi pachete de ajutor militar pentru Ucraina oferite de catre mai multe tari care fac parte din cadrul NATO, si nu numai, acestea incercand sa ajute tara invadata de catre Rusia sa faca fata numeroaselor provocari cu care se confrunta acum.

Volodimir Zelenski explica mai jos de unde au venit unele dintre confirmarile pentru ajutor militar dedicat Ucrainei, iar asta pentru ca multiple tari din diverse regiuni de pe glob par sa fie pregatite de ajute cu mai multa munitie si tehnica militara tara.

“O altă săptămână de apărare s-a terminat, încă o săptămână când Ucraina a devenit mai puternică. Și când inamicul a devenit și mai izolat, și mai deznădăjduit.

Săptămâna aceasta avem o decizie cu privire la noi pachete de sprijin pentru apărare – din Statele Unite, Lituania, Finlanda, Germania. Parlamentul suedez a aprobat deja cel de-al 11-lea pachet de sprijin pentru apărare pentru Ucraina.

Există un pachet de securitate și acorduri puternice cu Japonia – îi mulțumesc încă o dată prim-ministrului Kishida pentru vizita productivă.

Am primit 1,5 miliarde de euro în asistență macrofinanciară de la Uniunea Europeană – fondurile sunt deja în conturile Băncii Naționale.

Guvernul croat a adoptat un program pentru tratarea și reabilitarea războinicilor noștri răniți. Grecia s-a alăturat grupului de parteneri care lucrează la înființarea Tribunalului Special.

De asemenea, ne mișcăm în apărarea justiției istorice pentru ucraineni – Islanda a recunoscut foametea Holodomor drept genocid al poporului ucrainean.

Pas cu pas, facem tot posibilul și peste tot pentru ca revanșismul rus să piardă în fiecare element al agresiunii sale împotriva Ucrainei și a libertății națiunilor în general.

Mulțumim tuturor celor care ne întăresc Ucraina! Slavă tuturor celor care luptă pentru libertate pentru Ucraina!

Ucraina are nevoie de victoria asupra inamicului atât pe mare, cât și pe uscat și pe cer. Vă mulțumim că veți proteja statul nostru tocmai în direcția maritimă de apărare – ca parte a Marinei Ucrainene și a gărzii maritime a Serviciului de Frontieră de Stat.

Fie ca serviciul maritim nobil să fie o glorie pentru tine, familiile tale și întregul nostru stat! Mulțumim tuturor profesorilor și angajaților Academiei Maritime Odessa pentru această absolvire a ofițerilor noștri și pentru serviciul credincios față de Ucraina! Glorie Ucrainei!”