Austria in Centrul unor INGRIJORATOARE Anunturi care Intarzie Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Centrul INGRIJORATOARE Anunturi Intarzie Aderarea Romaniei Schengen

Austria este in centrul unor extrem de ingrijoratoare anunturi din cauza carora se intarzie aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca, dup cum puteti vedea si mai jos, vorbim despre faptul ca in Europa au fost inregistrate peste 880.000 de cereri de azil, cu 64% mai multe decat in cursul anului 2021, iar austriecii au fost in top cu numarul de cereri per cap de locuitor.

Austria anuntase singura ca numarul cererilor de azil a crescut abrupt in 2022 fata de 2021, iar acum institutiile Comisiei Europene confirma acest lucru deasemenea, ceea ce desigur ca genereaza foarte multa ingrijorare, intrarea Romaniei in Schengen fiind blocata din cauza numarului mare de cereri de azil inregistrate de guvernul de la Viena, iar asta nu pare sa se schimbe curand.

Austria anuntase zilele trecute ca numarul cererilor de azil si a migrantilor ilegali care ajung in tara este in scadere, insa cu toate acestea este nevoie de si mai multe masuri care sa reduca si mai mult migratia ilegala, plus numarul de cereri de azil, insa ramane de vazut cat va dura pana cand va fi aplicat totul in UE.

“Peste 880.000 de solicitanți de azil pentru prima dată au căutat refugiu în țările UE anul trecut, o creștere de 64% față de 2021. Cipru, cu o populație de aproximativ 1,2 milioane de persoane, a înregistrat cel mai mare număr de solicitanți de azil pentru prima dată, la 23.864 per milion. oameni.

Austria s-a clasat pe locul doi, cu 11.848 de solicitanți la un milion de locuitori. Aproape jumătate dintre solicitanți au fost din Asia sau Orientul Mijlociu, Siria (15%) și Afganistan (13%) conducând lista țărilor de origine timp de câțiva ani consecutiv. Venezuela și Turcia au reprezentat ambele 6% din totalul UE.”