Volodimir Zelenski a Vizitat Zonele de Granita a Ucrainei cu Rusia

Volodimir Zelenski a vizitat astazi regiunea Sumy pentru a analiza situatia privind protectia granitelor de stat ale tarii, iar asta pentru ca frontul deschis in momentul de fata in Donbas nu este singurul de pe care pot veni amenintari din partea Rusiei.

“M-am întors din regiunea noastră Sumy. Astăzi am fost în Okhtyrka, Trostyanets, Sumy, în pozițiile grănicerilor noștri.

Impresiile sunt deosebite. Regiunea este lângă inamic. Amenințarea este constantă. Bombardarea graniței noastre este constantă. Dar viața, oamenii noștri sunt evident mai puternici decât orice temeri. Recuperarea continuă, afacerile revin treptat, iar oamenii își reconstruiesc viața.

Am avut onoarea să prezint lui Okhtyrka un titlu special al orașului erou. Un oraș care a ajutat la salvarea estului și centralului Ucrainei cu rezistența sa. L-am felicitat pe Trostyanets pentru aniversarea eliberării de sub ocupant. Am avut o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților locale din regiunile Sumi și Cernihiv.

Am avut o discuție specială cu șeful Serviciului Grăniceri. Am vorbit despre apărarea Sumy și a celorlalte regiuni ale noastre, despre întărirea grănicerilor care, împreună cu toate forțele de apărare, luptă în prima linie.

Apropo, astăzi aș dori să sărbătoresc războinicii noștri din detașamentele de grăniceri Luhansk, Kramatorsk și Donețk care distrug efectiv inamicul în direcțiile Bakhmut, Lyman și Avdiivka. Mulțumesc baieti!

Aș dori să exprim o recunoștință specială pentru echipajele de mortar și recunoașterea aeriană a unităților noastre de grăniceri din sectorul Donețk. Bravo, războinici! Desigur, mulțumesc detașamentului de grăniceri Sumy. Le-am făcut astăzi o vizită, am avut onoarea să vorbesc cu ei și să-i susțin.

Mulțumesc tuturor celor care ajută Ucraina! Slavă tuturor celor care sunt acum în lupta împotriva terorii! Glorie Ucrainei!”