Austria Coopereaza cu Danemarca, IMPORTANT Anunt al lui Karl Nehammer privind Schengen, Romania

Austria Coopereaza Danemarca, IMPORTANT Anunt Karl Nehammer Schengen Romania

Austria vrea sa coopereze cu Danemarca in indeplinirea obiectivelor indraznete pe care si le-a stabilit, iar un important anunt de ultima ora al lui Karl Nehammer vine sa arate Europei ca guvernul de la Viena este dispus sa faca roice pentru a duce la indeplinire tot ceea ce si-a propus sa faca pentru Europa la inceputul acestui an.

Austria vrea sa coopereze mai strans cu Danemarca atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere al problemelor privind migratia, Karl Nehammer dorind sa copieze modelul danez de limitare a ajutoarelor sociale pentru migranti, aceasta fiind vazuta ca una dintre problemele securitatii Spatiului Schengen.

Austria a obtinut deja bunavointa Suediei din punct de vedere al problemelor legate de migratie, iar acum cauta in Danemarca un nou aliat care sa o ajute sa-si impuna agenda la nivel european, ea putand intarzia foarte mult aderarea Romaniei la Schengen, chiar daca avem sustinerea Comisiei Europene, asa ca ramane de vazut ce va face Karl Nehammer.

“Cancelarul Karl Nehammer se întâlnește astăzi la Stockholm cu omologul său suedez, prim-ministrul Ulf Kristersson. Pe lângă cooperarea economică, agenda include și tratarea refugiaților în Europa. Austria dorește, de asemenea, să colaboreze mai strâns cu Danemarca pe probleme de migrație.

Statul din nordul UE a militat recent pentru extinderea protecției frontierelor la frontierele externe ale Uniunii și a descris sistemul european de azil drept „defect”. Nehammer speră că călătoria în nord îi va inspira și pentru propria sa politică. În discursul cancelarului său, el a anunțat că va dezvolta un model pentru Austria în care dreptul deplin la prestații sociale să fie posibil doar după o ședere de cinci ani.”