Austria a Convins Grecia, Anuntul de ULTIMA ORA dupa Sustinerea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Convins Grecia Anuntul ULTIMA ORA Sustinerea Aderarii Romaniei Schengen

Austria a reusit sa convinga Grecia, intalnirile cancelarului Karl Nehammer cu omologul sau de la Atena aducand acum un extrem de important anunt de ultima ora, dupa ce premierul grec si-a anuntat sustinerea pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar masura pe care o ia poate facilita asta, deoarece gardul facut la granita de est a tarii urmeaza sa fie extins cu fonduri proprii.

Austria a incercat sa convinga Grecia sa faca acest pas, daca de la Comisia Europeana nu vor veni bani pentru el, iar cum la Bruxelles a fost respinsa ideea de a finanta constructia de garduri la granitele Uniunii Europene, guvernul grec vrea sa isi finanteze singur gardul, guvernul condus de Karl Nehammer incercand sa convinga si Bulgaria sa faca fix acelasi lucru.

Austria a depus eforturi uriase pentru a convinge diverse state din Europa sa faca exact ceea ce doreste guvernul de la Viena in materie de migratie, insa asta nu va garanta faptul ca numarul migrantilor ilegali care ajung pe teritoriul Uniunii Europene va scadea atat de abrupt precum isi doreste Karl Nehammer, chiar daca aderarea Romaniei la Schengen depinde mult de asta.

“Cu sau fără bani europeni, gardul Evros va fi finalizat. Ca urmare a intervenției grecești, Europa și-a schimbat atitudinea și recunoaște acum importanța acordată protecției frontierelor externe la nivel european. Grecia a ridicat deja un gard de 37,5 kilometri de-a lungul râului Evros la granița cu Turcia.

Si a decis să-l extindă cu încă 35 de kilometri. Construcția a fost finanțată la nivel național, întrucât Comisia Europeană a respins în mod repetat apelurile de la Atena de a utiliza fonduri UE. Opoziția parlamentară a reacționat violent la această mișcare.”