Vladimir Putin Nu ar Intentiona sa Trimita Recruti Noi in Ucraina

Vladimir Putin Nu ar Intentiona sa Trimita Recruti Noi in Ucraina

Vladimir Putin nu ar intentiona sa trimita recruti noi in razboiul din Ucraina, presedintele Rusiei semnand ieri un decret de recrutare pentru urmatoarele doua luni, insa se pare ca nu ar si intentiona sa trimita tinerii pentru a lupta impotriva armatei ucrainiene.

Vladimir Putin are alte probleme in momentul de fata, dincolo de ceea ce se intampla in Ucraina, asa ca nu ar fi chiar dornic sa genereze noi scandaluri in Rusia cu o decizie de acest gen, insa lucrurile se pot schimba foarte serios oricand in urmatoarele luni.

“Este puțin probabil ca Putin să desfășoare trupe nou recrutate pentru a participa la luptă în Ucraina, din cauza preocupărilor pentru stabilitatea regimului său.

Președintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat a Rusiei, Andrey Kartapolov, a declarat la 30 martie că recruții de primăvară nu se vor desfășura în teritoriile ocupate de ruși din Ucraina în timpul ciclului de recrutare din primăvara anului 2023.

Kartapolov a mai menționat că forțele ruse nu vor înrola oameni din teritoriile ocupate. Declarațiile lui Kartapolov pot fi adevărate, având în vedere că ISW nu a observat că armata rusă folosește recruți la o scară semnificativă pe linia frontului din primele luni de război și mai ales de la scufundarea navei amirale a Flotei Ruse de la Marea Neagră, Moskva, care avea niște marinari recrutați la bord.

Folosirea de către Putin a conscrișilor în perioada de iarnă-primăvara anului 2022 a stârnit tensiuni sociale în Rusia, iar Putin este puțin probabil să riscă stabilitatea regimului său prin desfășurarea militarilor nou recrutați în primele linii.

Ministerul rus al Apărării (MOD) și Putin chiar au instruit în mod public autoritățile ruse să investigheze presupusele incidente de desfășurare de conscriși ruși în Ucraina la 9 martie 2022 (care erau ilegale din punct de vedere tehnic la acel moment).[8] Putin percepe probabil costul politic al desfășurării recruților în prima linie ca fiind mai mare decât cel al mobilizării Rusiei din septembrie 2022.”