Austria Vizata de IMPORTANTE Anunturi Oficiale ale Spaniei despre Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Vizata IMPORTANTE Anunturi Oficiale Spaniei Aderarea Romaniei Schengen

Austria are sustinuta presiunea asupra sa cu noi anunturi oficiale foarte importante pe care Spania le-a facut in legatura cu aderarea Romaniei la Schengen, iar asta deoarece ministrul de interne al tarii spune ca sustine acest proces, dar si ca in luna septembrie ar trebui sa se vada rezultate concrete in cadrul intalnirii ministrilor de interne din statele Uniunii Europene.

Austria a incercat sa convinga Spania sa-i sustina agenda privind reducerea migratiei ilegale si reformarea sistemului de azil in Europa, insa nu a reusit intr-o masura chiar atat de serioasa precum si-a propus, astfel ca guvernul de la Madrid face anunturi extrem de bune cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, asta inainte de a prelua presidintia Consiliului Uniunii Europene.

Austria a depus eforturi uriase pentru a incerca sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen inclusiv in anul 2023, dar si pe cea a Bulgariei, insa Spania nu pare sa fie chiar atat de dornica sa-i sustina obiectivele, mai ales ca un numar foarte mare de romani locuieste si lucreaza in tara, dar e greu de spus in ce masura in 2023 dorintele Romaniei vor fi intr-adevar indeplinite.

“Vom munci cât mai mult posibil pentru a debloca această problemă și sunt încrezător că ședința oficială a Consiliului Miniștrilor de Interne, programată pentru luna septembrie a acestui an va fi momentul pentru a obține în sfârșit rezultatele asteptate.

Exista necesitatea abolirii controalelor la frontierele interne din Schengen, atât a celor care ar fi trebuit ridicate cu mult timp în urmă, precum cele ale României și Bulgariei, cât și a celor care au fost menținute în mod nejustificat din 2015. România și Bulgaria se bucura de sprijinul Spaniei pentru încorporarea lor în Spațiul Schengen.”