Marcel Bolos Confirma 2 Seturi de Masuri de ULTIMA ORA pentru Investitii Mari in Romania

Marcel Bolos Confirma 2 Seturi Masuri ULTIMA ORA Investitii Mari Romania

Marcel Bolos confirma in mod oficial 2 seturi de masuri foarte importante, de ultima ora, pentru investitii mari care vor fi facute in Romania in cursul urmatorilor ani, primul dintre ele avand in centru primariile din tara, care pot depune cereri pentru diverse proiecte cu bani euripeni, peste 16.4 miliarde de euro urmand a fi disponibile.

Marcel Bolos vorbeste mai jos despre aceasta initiativa care urmeaza sa fie anuntata de catre ministerul pe care il conduce, separat de asta discutand si despre transformarea digitala de care poate avea parte antreprenoriatul din Romania pentru a deveni complet digital, tot cu fonduri europene.

“Pentru mine, dialogul cu primarii este întotdeauna o prioritate, ei fiind adevărate locomotive de dezvoltare pentru România. La invitația domnului Ilie Bolojan, am discutat cu mai mulți aleși locali din Bihor aspecte care țin de probleme punctuale ce pot bloca finalizarea cu succes a proiectelor demarate și asumate în 2014-2020.

Vorbim despre proiecte care contribuie la dezvoltarea infrastructurii și modernizarea economică a României: transport, rețeaua de apă-canalizare, instituții de învățământ și unități medicale. Ceea ce au semnalat înseamnă, în esență, reflecția așteptărilor cetățenilor. Tocmai de aceea voi fi dispus oricând să merg în orice colț al țării și să găsim împreună soluțiile potrivite pentru ca #baniieuropeni să fie eficient #investiți.

Urmează o perioadă foarte aglomerată pentru primăriile harnice care vor să acceseze fonduri europene, pentru că vom lansa 𝟐𝟒𝟔 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟔,𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, care vor acționa țintit în toate domeniile ce țin de îmbunătățirea calității vieții.

Sunt convins că transformarea digitală va aduce antreprenoriatului românesc acel salt real spre inovare și îl va face cu adevărat competitiv. Iar Guvernul României pune la dispoziția antreprenorilor în această perioadă jumătate de miliard de euro, din fonduri europene, prin două apeluri pentru #digitalizare și #automatizare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

A fost o plăcere să vorbesc în cadrul proiectului ,,DigitalUp”, la invitația #CONAF, despre aceste oportunități și despre perspectivele pe care #baniieuropeni le pun pe masă anul acesta mediului de afaceri. În total, avem în pregătire numai prin Politica de Coeziune 2021-2027 peste 𝟏𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢 în valoare de aproximativ 𝟔 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨. Mai multe informații găsiți în caledarul lansărilor din acest an, pe care îl atașez în comentarii.”