Austria Resimte LOVITURA Germaniei, Decizia de ULTIMA ORA Impotriva lui Nehammer, a Schengen

Austria Resimte LOVITURA Germaniei Decizia ULTIMA ORA Impotriva Nehammer Schengen

Austria lui Karl Nehammer resimte o lovitura dura din partea Germaniei, venita la doar cateva zile dupa ce guvernul de la Viena, prin ministrul Gerhard Karner, a anuntat o alta hotarare extrem de importanta, prelungirea controalelor la frontierele Schengen cu alte tari din UE, iar guvernul de la Berlin face acelasi lucru, doar ca spre est.

Austria are prelungite controalele la granita cu Germania, guvernul de la Berlin anuntand in mod oficial aceasta decizie prin ministrul sau de externe, iar ea vine dupa ce Gerhard Karner a ironizat executivul german din cauza faptului ca are controale la frontierele dintre cele doua tari, asa ca ele au fost extinse pentru inca 6 luni.

Austria a sfidat Germania cand cancelarul Olaf Scholz a anuntat ca Romania ar trebui sa adere in Schengen in cursul anului 2023, iar raspunsul a venit foarte rapid din partea guvernului de la Berlin, ceva ce intr-o anumita masura era de asteptat, iar asta pentru ca Karl Nehammer nu are sustinerea tuturor tarilor UE acum.

“În schimb, controalele staționare la frontieră la granița terestră germano-austriacă urmează să fie prelungite cu încă șase luni. Acest lucru reiese dintr-o scrisoare a ministrului federal de interne Nancy Faeser (SPD) către Comisia UE, care este disponibilă agenției de presă germană. Acesta afirmă că nu este de așteptat nicio scădere susținută a migrației ilegale către Europa Centrală și de Vest în viitorul apropiat.

Este îngrijorător faptul că 2022 a fost cel mai înalt nivel de migrație ilegală detectat la frontierele externe ale UE din 2016. Germania a fost din nou principala destinație în Europa anul trecut. Faeser a forțat controale la frontierele interne pe principala rută de migrație neregulată către Germania, începând cu 12 mai.”