Italia Anunta Stare de URGENTA, Masurile Radicale ale Guvernului Meloni pentru Schengen

Italia Anunta Stare URGENTA Masurile Radicale Guvernului Meloni Schengen

Italia a luat o masura radicala, si a declarat starea de urgenta, luand prin surprindere foarte multa lume cu decizia sa, mai ales ca ea intra perfect in jocul Austriei, care de luni de zile cere masuri radicale cu privire la Schengen, insa guvernul de la Roma are alte prioritati, insa cu toate acestea, nu a putut ignora problemele majore create de migratie.

Italia a declarat o stare de urgenta din cauza cresterii abrupte a numarului de migranti care au ajuns in tara in primele luni din anul 2023, mai exact 31.000 la numar, cel putin din datele oficiale, cifrele fiind de 3 ori mai mari decat cele inregistrate in T1 2022, si doar in ele 5 zile anterioare declaratii starii de urgenta, 3.000 de persoane au ajuns in tara.

Italia se asteapta ca numarul de migranti care ajung pe teritoriul sau sa creasca in perioada urmatoare, in principal din cauza imbunatatirii conditiilor meteorlogice din Marea Mediterana, principala ruta prin care ajung migrantii in tara, astfel ca se vede obligata sa ia masuri exceptionale pentru a se asigura ca numarul de intrari nu va creste necontrolat.

“Italia a anunțat stare de urgență pentru imigrație în urma unei „creșteri puternice” a sosirilor de imigranți de-a lungul țărmurilor sudice. Starea de urgență va dura șase luni și va fi susținută de o finanțare inițială de 5 milioane de euro. Să fie clar, noi nu rezolvăm problema.

Soluția poate depinde doar de intervenția responsabilă a Uniunii Europene. Această măsură a fost necesară pentru a realiza cu urgență măsuri extraordinare de reducere a aglomerației la un adăpost de migranți copleșit. Această schemă temporară de urgență va sprijini noi structuri, potrivite atât pentru adăpostirea migrantilor.”