Ministrul Apararii: Armata Romana in Centrul unui IMPORTANT Eveniment de ULTIMA ORA pentru Romania

Ministrul Apararii Angel Tîlvăr psd Armata Romana in Centrul unui IMPORTANT Eveniment de ULTIMA ORA pentru Romania

Ministrul Apararii a anuntat in mod oficial astazi un eveniment extrem de important pentru Armata Romana, unul la care ministrul PSD, Angel Tîlvăr, a fost prezent in cursul zilei de ieri, si asta pentru ca a fost realizata ceremonia de predare – primire a comenzii si Drapelului de Lupta ale Statului Major al Fortelor Terestre ale Romaniei.

Ministrul Apararii a vorbit despre importanta acestui eveniment, dar si despre comandantii care sunt in momentul de fata in fruntea Armatei Romane, iar asta pentru ca situatia geopolitica de la granitele tarii noastre reprezinta o provocare extrem de serioasa pentru reprezentantii acesteia, si nu doar pentru ei.

“Am avut onoarea să fiu prezent la ceremonia de predare – primire a comenzii și a Drapelului de Luptă ale Statului Major al Forțelor Terestre, între generalul-locotenent Iulian Berdilă și generalul-maior Ciprian Marin. Este un schimb de comandă între doi dintre generalii de elită ai armatei, căliți în numeroase misiuni în teatrele de operații și confirmați ca profesioniști desăvârșiți la comanda unor unități ale Armatei dintre cele mai renumite.

Asistăm, astăzi, la un schimb de comandă între doi dintre generalii de elită ai armatei noastre, educați în instituții prestigioase din țară și din străinătate, căliți în numeroase misiuni în teatrele de operații și confirmați ca profesioniști desăvârșiți la comanda unor unități ale armatei dintre cele mai renumite.

Vă urez mult succes amândurora, domnilor generali, în noile funcții asumate. Cu siguranță nu vă va fi ușor, pentru că sarcinile care vă stau în față sunt dintre cele mai dificile. Vă asigur că veți avea în mine un partener de încredere și deschis colaborării, gata să vă sprijine în orice situație în care va fi nevoie.

În cuvântul său susținut în cadrul ceremoniei, șeful Apărării, generalul Daniel Petrescu, a declarat: „Mandatul generalului-locotenent Iulian Berdilă a fost plin de provocări. Acum trei ani, în plină pandemie de COVID-19, Forțele Terestre erau angajate în sprijinul autorităților publice pentru combaterea efectelor pandemiei. A urmat declanșarea războiului din Ucraina, care a adus o perioadă foarte încărcată pentru trupele terestre, în special în ceea ce privește sprijinul națiunii gazdă și integrarea forțelor aliate în arhitectura de apărare de pe teritoriul național.

În același timp, s-a accelerat procesul de consolidare a unităților și marilor unități și au fost începute programe importante de înzestrare. Mulțumesc generalului-locotenent Berdilă pentru întregul efort la comanda Forțelor Terestre și, mai ales, pentru modul în care a coordonat, sincronizat și sprijinit relațiile cu militarii din statele aliate pentru dislocarea în România!”