Marcel Ciolacu: Masurile de ULTIMA ORA pentru Romania, presedintele PSD Anunta Toti Romanii

Marcel Ciolacu Masurile ULTIMA ORA Romania presedintele PSD Anunta Toti Romanii

Marcel Ciolacu le dezvaluie tuturor romanilor o serie de masuri extrem de importante care au fost discutate in coalitie, iar asta deoarece presedintele PSD aduce in atentia oamenilor ceea ce ar trebui sa stie toti in legatura cu supraimpozitarea penziilor, dar si a salariilor bugetare care il depasesc pe cel al presedintelui Romaniei.

Marcel Ciolacu vorbeste mai jos despre variantele pe care le ia in calcul coalitia de guvernare formata din PSD si PNL, cu privire la aceasta impozitare suplimentara a veniturilor anumitor bugetari, inclusiv a celor care sunt pensionati si lucreaza in continuare la statul roman, castigand sume mari de bani acum.

“Daca este constitutional, vom merge pe varianta legislativa pentru a nu fi cumul, dar repet, nu poti sa faci, in lege oricum nu poti sa ii treci doar pe cei care au componenta speciala in pensie, nu poti sa interzici numai la unii. Eu cred ca abordarea corecta este pe zona de impozitare, pe praguri, nu pe taxe suplimentare, nu dubla impozitare.

Aici ministerul de Finante va veni, si ne va prezenta cum sunt veniturile, cate persoane depasesc salariul brut al presedintelui, pentru a ne putea face o idee. Nu putem sa facem cumul de 3 pensii cu componenta speciala. Exista pensie de parlamentar, de nu stiu… exista si astfel de situatii, dar nu sunt corecte fata de societate, si de…

Zona de privat nu a fost discutata, a fost vorba numai despre veniturile de la statul roman. In cazul in care esti pensionar de la statul roman, si faci un cumul de peste 25.000 de LEI, tot de la statul roman. Esti secretar de stat si ai si pensie, e normala aceasta abordare. Avem discutiile, de exemplu, cu autoritatile de reglementare. Au niste venituri suplimentare convenite la nivel european, nu Ciolacu a decis lucrul acesta, sau Ciuca.

Normal ca … ai niste venituri impuse la nivel european, nu stiu, sa ai 7.000, 8.000 de euro, nu cunosc detaliile, si nu m-am interesat, la ANCOM, la ASF, la ANRE, dar atunci daca ai aceste venituri impuse de UE, tinand cont ca nivelul de salarizare din Romania, nu este cel al UE, este normal ca tot ceea ce depaseste venitul brut al presedintelui, sa fie supraimpozitat.

Nu poti (n. red. supraimpozitarea pensiilor), daca vrem sa facem ceva constitutional, dar daca vrem sa mintim in continuare romanii, si sa mai obtinem cate 10 voturi, 5 voturi, sa manipulam in continuare, avem o abordare simplista, si venim cu niste lozinci neserioase. E normal ca vorbim si despre pensii, si despre venituri, pentru ca nu e constitutional sa impozitezi doar pensii, si atunci faci cumulul de venituri.” a declarat Marcel Ciolacu.