Austria DISTRUGE Oficial, prin Gerhard Karner, Sperantele Romaniei de Aderare la Schengen

Austria DISTRUGE Oficial Gerhard Karner Sperantele Romaniei Aderare Schengen

Austria distruge in mod oficial, prin ministrul de interne Gerhard Karner, orice sperante pe care Romania le avea cu privire la o aderare rapida la Spatiul Schengen, in ciuda sustinerii de care s-a bucurat tara noastra la nivel european, dar si a presiunii puse pe guvernul lui Karl Nehammer in ultimele luni, dupa veto-ul dat in Consiliul JAI din decembrie.

Austria vrea in continuare sa mentina veto-ul dat impotriva Romaniei in cadrul acelui consiliu JAI, Gerhard Karner afirmand la Bucuresti, in fata ministrului Lucian Bode, ca pozitia guvernului Karl Nehammer nu se va schimba pana in momentul in care problema migratiei ilegale, si a sistemului de azil, va fi rezolvata la nivelul Uniunii Europene, ceea ce nu se va intampla rapid.

Austria spune ca este nevoie de o cooperare la nivel european pentru a se gasi solutii pentru problemele generate de catre migratia ilegala, ceva ce Karl Nehammer a reafirmat de foarte multe ori in ultimele luni, iar pana cand se va intampla acest lucru, din pacate Romania nu va adera la Schengen, iar Comisia Europeana pare sa aiba mainile legate la spate.

“Vă spun sincer: nu vă pot da o întâlnire pentru azi. În primul rând, aș dori să obținem rezultate, astfel încât UE să fie protejată la frontierele externe. Suntem încă departe de funcționarea sistemului. Nu mă lupt cu România sau cu ministrul român de Interne Lucian Bode, ne luptăm împreună pentru ca sistemul să funcționeze.

Sistemul nu funcționează și avem un interes bilateral ca acest sistem să înceapă să funcționeze cu frontiere externe funcționale. Putem crea alianțe la nivel european pentru a face presiuni asupra Comisiei Europene pentru a îmbunătăți sistemul de securitate internă.”