Austria: AVERTISMENT Oficial de ULTIMA ORA al Guvernului Nehammer pentru UE privind Schengen

Austria AVERTISMENT Oficial ULTIMA ORA Guvernului Nehammer UE Schengen

Austria lanseaza un avertisment oficial foarte dur, de ultima ora, impotriva Comisiei Europene cu privire la Spatiul Schengen, iar asta pentru ca ministrul de externe din guvernul Karl Nehammer, Alexander Schallenberg, spune ca veto-ul dat de catre tara sa Romaniei si Bulgariei este un semnal de alarma pentru Bruxelles privind migratia.

Austria readuce in discutie cele peste 100.000 de cereri de azil primite in doar 12 luni, reafirmand ca sistemul pe care se bazeaza Spatiul Schengen este nefunctional, iar daca Franta si Germania ar primi un numar de refugiati echivalent cu cel primit de austrieci, in raport cu numarul de locuitori, atunci fiecare tara ar fi gazduit inca 1 milion de persoane.

Austria cere un sistem al Spatiului Schengen in baza caruia sa fie intr-adevar eliminate controalele la frontierele externe ale Uniunii Europene, dar pentru ca acest lucru sa se intample, vrea noi masuri serioase, si sustinerea tarilor care se afla la marginea spatiului comunitar sa poata proteja in mod cat mai eficient zonele de frontiera.

“Ceea ce este important pentru noi, să fim perfect sinceri, este că cifrele scad și trebuie să existe o scădere susținută. Trebuie să înțelegem că, atunci când vedem peste 100.000 de cereri de azil la fiecare 12 luni, este dificil pentru noi, ca Austria, să lăsăm acest sistem disfuncțional să ruleze. Ca țară aflată în inima Europei, Austria este un mare beneficiar al Schengen și ne dorim ca acesta să funcționeze.

Vrem un sistem în care nu trebuie să menținem controale la frontieră. Nimeni nu beneficiază și nu le facem pentru că ne face plăcere, ci pentru că nu avem altă opțiune. UE a primit anul trecut aproximativ 1 milion de refugiați, excluzând ucrainenii, o creștere de aproape 50%.”