DSU Romania Anunta Primirea a 8 Autospeciale de Stingere cu Pulbere

DSU Romania Anunta Primirea a 8 Autospeciale de Stingere cu Pulbere

DSU Romania anunta in mod oficial primirea a 8 autospeciale de stingere cu pulbere, care au fost cumparate prin proiectul VIZIUNE 2020, acestea intrand acum in cadrul parcului auto al IGSU, iar mai jos aveti mai multe detalii despre achizitiile care sunt facute la ora actuala.

𝟴 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿𝗲 𝗰𝘂 𝗽𝘂𝗹𝗯𝗲𝗿𝗲, achiziționate prin Proiectul VIZIUNE 2020, completează parcul auto al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor de mari proporții înregistrate la obiectivele industriale mari, cu precădere în domeniile: petrochimic, energetic, chimic, transporturi, electronic etc. De asemenea, acestea au fost proiectate să corespundă unui regim de exploatare intens, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

Acestea vor pleca către județele: ISU București Ilfov, ISU Argeș, ISU Bacău, ISU Bihor, ISU Constanța, ISU Prahova și ISU Mureș.

Totodată, în dotarea IGSU, cu titlu de donație, au intrat și 𝟭𝟱 𝗺𝗶𝗰𝗿𝗼𝗯𝘂𝘇𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁, prin proiectul finanțat din partea Organizației Internaționale pentru Migrație – Misiunea din România, organizație ce face parte din sistemul Națiunilor Unite, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii și a Republicii Coreei de Sud.

Microbuzele vor fi utilizate pentru a răspunde nevoilor de transport ale migranților, refugiaților și altor membrii ai comunităților locale din România, în special în zonele de competență ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență de pe granița de Nord, Nord – Est și Est a României.

La acest eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec, ambasadorul Republicii Coreei de Sud în România, E.S. Rim Kap-Soo, șeful misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în România, Mircea Mocanu, secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, inspectorul general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi.

Achiziționarea tehnicii de intervenție performantă care să asigure servicii la cele mai înalte standarde pentru cetățeni este și va rămâne o prioritate pentru instituția noastră, astfel că și în perioada următoare vor fi depuse eforturile necesare pentru ca acest proces să continue, în cele mai bune condiții, iar angajamentele asumate să fie optim acoperite.