Volodimir Zelenski: Premiaza Militarii Ucrainieni, Vorbeste despre Dezastrul din Mariupol

Volodimir Zelenski a anuntat astazi semnarea unor noi decrete care au dus la premierea soldatilor ucrainieni care lupta pe front impotriva Rusiei, pana in momentul de fata nu mai putin de 45.000 de oameni fiind premiati pentru curajul de a tine piept atacurilor rusilor.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre orasul Mariupol, cel care a fost distrus de catre armata rusa, lucru cunoscut de catre foarte multa lume, drama prin care trec cetatenii ucrainieni de acolo fiind adusa in atentia lumii intregi in ultima perioada.

“Recent, am semnat noi decrete prin care premiază apărătorii noștri, eroii noștri. Încă aproape 450 de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei, Forțelor Terestre, parașutisti, Forțelor Aeriene, apărării teritoriale și încă peste 300 – de la Garda Națională, poliția noastră, Serviciul de Stat de Urgență și polițiștii noștri de frontieră.

În total, în timpul războiului pe scară largă, 45.038 de bărbați și femei ucrainene au primit premii de stat. Și este o dovadă a extraordinarului eroism zilnic al poporului nostru. Toți cei care luptă de dragul Ucrainei, toți cei care lucrează pentru victoria noastră.

Slavă tuturor celor care sunt în luptă pentru țara noastră, la posturile de luptă! Slavă tuturor celor care ne antrenează soldații! Slavă tuturor celor care tratează și se reabilesc după răni, care reconstruiesc viața după bombardarea și ocupația rusă. Cine ne întoarce poporul din captivitatea rusă.

Mulțumesc tuturor celor din lume care ne ajută! Este important acum. Apreciem foarte mult. Împreună, apropiem verdictul pentru starea diabolică. Ne apropiem de victoria. Glorie Ucrainei!

Mariupol. Aproape jumătate de milion de oameni au trăit cândva acolo. Și acum aproape că nu au mai rămas case întregi. Statul terorist a făcut totul pentru a ucide acest oraș. Peste 90% din Mariupol este distrus.”