Franta: Deciziile Oficiale de ULTIMA ORA Anuntate de Emmanuel Macron pentru Europa

Franta Deciziile Oficiale ULTIMA ORA Anuntate Emmanuel Macron Europa

Franta, una dintre cele mai importante si puternice tari din Uniunea Europeana, a facut prin Emmanuel Macron un anunt oficial cu privire la deciziile foarte importante care au fost luate in legatura cu razboiul din Ucraina, ele venind in cadrul unei conversatii avute cu presedintele Volodimir Zelenski.

Franta urmeaza sa-i furnizeze Ucrainei mai multe vehicule blindate in perioada urmatoare, fara sa se specifica foarte clar despre ce fel de tehnica militara este vorba, Emmanuel Macron confirmandu-i lui Volodimir Zelenski acest nou pachet de ajutor militar, si desigur ca nu stim nici macar ce valoare ar urma sa aiba el, in final.

Franta sustine deasemenea indeplinirea obiectivelor pe care Volodimir Zelenski le-a stabilit pentru pacea in Ucraina, iar conform acestuia Emmanuel Macron a fost de acord sa stabileasca inclusiv alte masuri care sa intareasca actuala si viitoarea cooperare biletarala dintre cele doua tari, ajutorul oferit de catre guvernul de la Paris, si presedintele francez, fiind extrem de importante.

“În timpul conversației cu președintele Franței, Emmanuel Macron, i-am mulțumit Franței pentru sprijinul cuprinzător și eficient dat Ucrainei. Am discutat despre interacțiunea în lucru cu alți parteneri internaționali în ceea ce privește consolidarea sprijinului lor pentru formula de pace ucraineană. Am coordonat poziții în ajunul unor evenimente internaționale importante și am convenit asupra următorilor pași concreti în cadrul dialogului bilateral.

L-am informat în detaliu pe Emmanuel Macron despre situația de pe front și perspectivele de dezvoltare a acestuia în mai – iunie. Separat, am subliniat nevoile prioritare ale forțelor de apărare ucrainene. Viteza și specificitatea răspunsului este foarte importantă, este ceea ce ne întărește semnificativ capacitățile. Apreciem confirmarea Franței de a furniza forțelor noastre armate un pachet blindat puternic.”