Yevgeny Prigozhin, Fondatorul Wagner, Ameninta Armata Rusiei cu Retragerea din Bahmut

Yevgeny Prigozhin Fondatorul Wagner Ameninta Armata Rusiei cu Retragerea din Bahmut

Yevgeny Prigozhin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, ameninta Armata Rusiei si Kremlinul, cu retragerea trupelor sale din Bahmut din cauza faptului ca nu primste munitia necesara pentru a sustine atacurile impotriva localitatii, dar si a putea crea un sistem de aparare care sa fie suficient de eficient.

Yevgeny Prigozhin nu e la primele atacuri pe care le lanseaza impotriva Armatei Rusiei din cauza situatiei de pe front, insa ca si in trecut, e improbabil sa fie vorba despre ceva cu adevarat serios, iar asta pentru ca multe dintre aceste “dispute” sunt create pentru a pacali lumea occidentala.

“Finanțatorul Grupului Wagner, Yevgeny Prigozhin, a amenințat că va retrage forțele Wagner din Bakhmut dacă comandamentul militar rus nu reușește să ofere mai multe muniții mercenarilor Wagner.

Prigozhin a declarat într-un interviu cu un milblogger afiliat la Kremlin pe 29 aprilie că mercenarii Wagner vor continua să lupte în Bakhmut, dar vor trebui să „se retragă într-o manieră organizată sau să rămână și să moară” dacă situația nu se îmbunătățește imediat.

Prigozhin a declarat că Wagner are nevoie de aproximativ 80.000 de obuze pe zi – alocația anterioară de obuze înainte de aparentele eforturi ale Ministerului rus al Apărării (MOD) de a reduce influența lui Wagner.

Prigozhin a adăugat că Wagner primește doar 800 din cele 4.000 de obuze pe zi pe care le solicită în prezent. Prigojin a susținut că Wagner și comandantul adjunct al forțelor ruse din Ucraina, generalul de armată Serghei Surovikin, au elaborat un plan de „macinare” a forțelor ucrainene din Bakhmut, care a privat Ucraina de inițiativa sa pe câmpul de luptă.

Mențiunea lui Prigojin despre Surovikin este probabil o încercare de a se afilia public cu Surovikin, deoarece favoarea președintelui rus Vladimir Putin se îndepărtează de rețeaua șefului general al armatei ruse, generalul Valery Gerasimov.

Prigozhin încearcă probabil să recâștige accesul la mai multe muniții, deoarece Putin remaniera din nou conducerea militară rusă într-un mod care îl poate favoriza pe Prigojin.”