Danemarca: Contributie Oficiala RECORD Anuntata pentru Sustinerea Ucrainei in Razboi

Danemarca Contributie Oficiala RECORD Anuntata Sustinerea Ucrainei Razboi

Danemarca anunta in mod oficial o contributie record pentru sustinerea Ucrainei in plin razboi cu Rusia, iar asta pentru ca de la Copenhaga a venit un anunt oficial cu privire al faptul ca ajutor militar in valoare de 250 de milioane de dolari va fi trimis catre Kiev in cursul perioadei imediate urmatoare, ca masura de sustinere si a contraofensivei care se afla in derulare.

Danemarca va trimite vehicule pentru deminare, multa munitile pentru diversele tipuri de arme folosite de catre ucrainieni, vehicule care pot crea poduri, insa si sustinere pentru apararea antiaeriana, anuntul fiind facut de catre minustrul dandez al Apararii, Troels Lund Poulsen, si reprezinta o schimbare importanta de strategie pentru danezi.

Danemarca a sustinut cu ajutor mai redus Ucraina pana in momentul de fata, insa iata ca acum a hotarat sa furnizeze si unul mult mai consistent, iar asta pentru ca Ucraina pregateste o contraofensiva de proportii in cursul urmatoarelor saptamani, ea avand nevoie de toata sustinerea posibila pentru a avea succes, si se pare ca ea vine, intr-un final, de la multe tari.

“Este un pachet de donații de 1,7 miliarde DKK. Trebuie să ajute la susținerea capacităților din partea ucraineană, astfel încât să se poată realiza o ofensivă de succes, pe care Ucraina intenționează să o recupereze zonele ocupate de ruși. Conține muniție, care este, de asemenea, insuficientă.

Și apoi conține vehicule speciale pe care ucrainenii le pot folosi pentru a tracta tancurile avariate din zonele de luptă și pentru a trece prin obstacole. Pachetul include vehicule blindate construite pentru a rezista la mine și echipamente care pot ajuta la eliminarea minelor. Până la urmă, apărarea daneză nu are capacități nelimitate la dispoziție.”