Ministrul Apararii: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA pentru Romani privind Maia Sandu si Republica Moldova

Ministrul Apararii Anuntul Oficial ULTIMA ORA Romani Maia Sandu Republica Moldova

Ministrul Apararii a facut un nou anunt oficial foarte important, de ultima ora, cu privire la Maia Sandu, dar si Republica Moldova, iar asta pentru ca ministrul PSD, Angel Tîlvăr, vorbeste despre intalnirea cu presedintele tarii noastre vecine, dar si premierul sau, ele ducand la discutii constructive cu privire la viitorul ambelor tari.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre starea relatiilor dintre Romania si Republica Moldova la ora actuala, in ce directie se indreapta ele, dar si ce fel de ajutor urmeaza sa fie oferit de catre tara noastra pentru sustinerea fratilor de peste Prut in toata perioada de derulare a razboiului sangeros din Ucraina.

“În cadrul vizitei oficiale în Republica Moldova, am avut întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu prim-ministrul Dorin Recean. Am discutat despre dezvoltarea relațiilor de cooperare între ministerele apărării de la București și Chișinău, precum și teme referitoare la securitatea în regiunea Mării Negre și la sprijinul acordat de România parcursului european al Republicii Moldova.

Am transmis oficialilor moldoveni că România este extrem de preocupată de consecințele grave ale războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina și impactul lor pentru regiunea noastră. De aceea, vom continua să sprijinim Republica Moldova, atât pe dimensiunea bilaterală, cât și la nivel internațional, mai ales în relația cu Uniunea Europeană.

Mă bucur că sprijinul #UE pentru Republica Moldova este concretizat prin instrumente precum măsurile de asistență prin Facilitatea Europeană pentru Pace, care va ajuta la consolidarea capabilităților de apărare. O evoluție foarte importantă este înființarea recentă a misiunii civile a UE, care va contribui semnificativ la creșterea rezilienței Republicii Moldova.

Suntem extrem de preocupați de consecințele grave ale războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina și impactul lor pentru regiunea noastră. De aceea, vă asigur că vom continua să sprijinim Republica Moldova, atât pe dimensiunea bilaterală, cât și la nivel internațional, mai ales în relația cu Uniunea Europeană.  Președinta Maia Sandu a subliniat că România este un partener strategic al Republicii Moldova, cu care autoritățile de la Chișinău cooperează cu consecvență pentru consolidarea capacităților de apărare și de securitate națională.

De asemenea, și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul necondiționat al României în parcursul european al Chișinăului, inclusiv pentru donația substanțială oferită în vederea îmbunătățirii sistemului logistic al Armatei Naționale. Oficialul român a subliniat că liniile de comunicare sunt deschise pentru dialogul direct, atât la nivelul miniștrilor, cât și la cel al șefilor apărării, ceea ce optimizează și mai mult comunicarea și oferă oportunități de consolidare a colaborării dintre cele două ministere.”