Austria: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA al Ungariei cu IMPACT pentru Romania, Schengen

Austria Anuntul Oficial ULTIMA ORA Ungariei IMPACT Romania Schengen

Austria este iar in centrul atentiei, dupa ce un anunt oficial facut de Ungaria cu privire la Spatiul Schengen, si Romania, ne arata din nou cat de dificil ii va fi tarii noastre sa adere in 2023, iar asta pentru ca un camion plin cu migranti a fost oprit la granita Nagylak cu 40 de persoane care incercau sa treaca in mod ilegal granita.

Austria a spus ca Romania este o tara tranzitata de multi migranti, iar in acest caz vorbim despre un camion cu numere austriece, condus ce un cetatean turc, care a calatorit prin tara noastra cu migranti din Bangladesh, Liban si Pakistan, ei incercand sa ajunga undeva in Europa de Vest, poate chiar pe taram austriac, in final.

Austria se plange de situatia altor tari cand vine vorba despre problema migratiei, insa iata ca si cetatenii sai ar trebui sa fie in centrul atentiei, pentru ca o masina inmatriculata in aceasta tara, membra a Spatiului Schengen, era folosita pentru tranzitarea ilegala a granitei dintre Romania si Ungaria, fara succes.

“Poliția a descoperit 40 de migranți ilegali ascunși în compartimentul de marfă al unui camion cu numere de înmatriculare austriece la punctul de trecere a frontierei Nagylak cu România. Migranții s-au identificat ca cetățeni din Bangladesh, Liban și Pakistan au fost depistați sâmbătă de un grup de polițiști maghiari, români și turci.

Mașina era condusă de un cetățean turc. Migranții s-au strecurat între stivele de paleți de lemn într-un compartiment mai mic de un metru. Unitățile de poliție de frontieră maghiară și română lucrează în parteneriat la punctul de trecere Nagylak, au luat deja măsuri împotriva a 2.500 de migranți ilegali descoperiți ascunși în vehicule în acest an.”