Austria: Anuntul Masurilor Oficiale de ULTIMA ORA Luate URGENT cu Italia pentru Schengen

Austria Anuntul Masurilor Oficiale ULTIMA ORA Luate URGENT Italia Schengen

Austria confirma in mod oficial o serie de masuri de ultima ora pe care vrea sa le ia de urgenta cu Italia in ceea ce priveste Spatiul Schengen, dar si migratia ilegala, iar asta pentru ca dupa vizita cancelarului Karl Nehammer la Roma, ministrul de externe de la Viena, Alexander Schallenberg, vine cu noi cereri pentru tarile europene.

Austria spune ca vrea sa se alieze cu Italia pentru a forta schimbarea politicii de azil din Europa, si cere ajutorul celorlalte tari din Uniunea Europeana pentru a face asta, evocand posibila aparite a unor noi crize generate de catre numarul mare de migranti care vin in acest colt al lumii cautand siguranta, dar si o viata mai buna.

Austria spune ca majoritatea tarilor din UE privesc pasiv la problemele sale, sau ale Italiei, in ciuda numarului mare de migranti care au ajuns in ambele, si pune pe seama lipsei de reactie veto-ul dat extinderii Schengen la Romania si Bulgaria, insa ar putea actiona si in alte moduri impotriva principiilor europene existente.

“În timpul vizitei de marți a cancelarului Karl Nehammer la Roma, s-a subliniat că dorim să lucrăm împreună cu prietenii noștri italieni. Ne dorim o politică comună de azil care să funcționeze cu adevărat, astfel încât să nu fim nevoiți să ne confruntăm cu noi crize de migrație la fiecare doi-trei ani, în timp ce restul Europei privește.

Acum este o criză în Italia, dar majoritatea celorlalte țări privesc pasiv. Anul trecut Austria a avut cel mai mare procent de solicitanți de azil pe cap de locuitor din Europa, acum alte țări trebuie să facă față acestei situații. Data viitoare ar putea fi Slovacia sau Spania.”