Marcel Bolos a facut in mod oficial un anunt extrem de important, care vizeaza foarte multi romani din toata tara, iar asta pentru ca ministul PSD vorbeste mai jos despre faptul ca 283 de milioane de euro vor fi investiti pentru a le oferi tinerilor oportunitati pentru a-si gasi un loc de munca dupa terminarea studiilor.
Marcel Bolos explica mai jos ce fel de bani ofera Comisia Europeana, prin PNRR, pentru ca studentii din Romania sa aiba posibilitatea de a se angaja la o companie din domeniul in care si-au urmat studiile, fara a isi face grija faptului ca nu au experienta, ceva ce s-a dovedit a fi un impediment in multe cazuri.
„„Am terminat facultatea, dar nu sunt luat în seamă de angajatori pentru că nu am experiență”. O frază auzită deseori între studenții din România, care ajung să renunțe la visurile lor sau la măsuri de compromis pentru că nu pot sta fără un serviciu. Venim cu 283 de milioane de euro pentru a combate acest fenomen, prin apeluri de proiecte prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027 care vor aduce oportunități aici în țară.
2023 este un an intens în domeniul fondurilor europene, pentru că ne-am propus să lansăm 490 de apeluri de proiecte prin Politica de Coeziune și alte 44 prin PNRR. Primele ghiduri ale solicitantului pentru perioada 2021 – 2027, pentru proiecte finanțate prin Programul Tranziție Justă, au fost lansate în dezbatere publică în cursul săptămânii trecute.
Iar acum avem alte patru care pregătesc accesul la finanțare în domenii precum ocuparea, educația, dezvoltarea locală. Sunt intervenții cu un profund impact social care creează oportunități pentru tineri să dobândească o educație și o calificare în acord cu cerințele angajatorilor, permit adulților să se adapteze, prin formare continuă, schimbărilor de pe piața muncii în contextul evoluțiilor tehnologice rapide și al digitalizării.
Stagiile de practică sunt importante pentru că oferă ocazia studenților și elevilor să aplice cunoștințele teoretice într-un mediu de lucru real. Ele ajută la dezvoltarea abilităților practice, precum comunicarea și colaborarea într-un mediu de lucru, cât și la îmbunătățirea abilităților specifice necesare pentru industria sau domeniul de activitate.
Prin intermediul stagiilor de practică, studenții și tinerii profesioniști pot face legături cu potențiali angajatori, își pot construi un portofoliu de proiecte și pot înțelege mai clar așteptările și cerințele din industria lor de interes. Sunt bani pe care îi investim în oameni, în abilitățile sau în bunăstarea lor, și care ne ajută să le oferim oportunități de dezvoltare aici, în țară.” a declarat ministrul Marcel Boloș.